29 / 04 / 2024

Kazankaya Kanyonu

Kazankaya Kanyonu

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinden başlayıp, Çorumun incesu köyüne kadar uzanan ve ortasında Yeşilırmak'ın kolu olan Çekerek Irmağı'nın geçtiği toplam 1 2 kilometrelik Kazankaya Kanyonunun, turizme kazandırılması için proje hazırlandı.

Neo Tech Yapı Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neo Tech Yapı Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Günal Kazankaya tarafından kuruldu.

Valla Kanyonu'na inşa edilen Muratbaşı Seyir Terası açıldı!

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Valla Kanyonu'nda hayata geçirilen Muratbaşı Seyir Terası, hizmete girdi.

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

Tarihi yapı Adamkayalar'ı talan ettiler!

Mersin'in Erdemli ilçesinde Şeytan Deresi Kanyonu'nda bulunan 'saklı hazine' Adamkayalar, yok olma riskine karşı karşıya kaldı.

Karaleylek Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Elazığ Belediyesi ve YUFKAD tarafından, Keban ve Karakaya baraj göllerinin bağlantı noktasında bulunan Karaleylek Kanyonu'nun turizme kazandırılması için ortak bir çalışma başlatıldı.

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı koruma altına alındı!

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev kurulacak! 

Uşak Ulubey Kanyonu'na 100 metrekarelik alanda ters ev inşa edilecek. İnşa edilecek evin 2 ay içinde ziyarete açılması planlanıyor. 

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev inşa edilecek!

Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak adlandırılan Uşak Ulubey Kanyonu'na ters ev inşa edilecek. Bu sayede bölgeye daha fazla turist gelmesi amaçlanıyor.

Mamak Kıbrıs Kanyonu Projesinin startı verildi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Üreğil Millet Bahçesi’nde yaptığı açıklamada Kıbrıs Kanyonu gibi gizli hazineleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Şahinderesi Kanyonu’na seyir terası inşa edilecek!

Kazdağlarında yer alan Şahinderesi Kanyonu’na 250 metrekarelik cam seyir terası inşa edilecek.

Deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız!

YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazankaya, "Türkiye'de son iki yılda 240 bin deprem meydana geldi. Alt ve üst tedbirleri alarak deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız. " dedi.

Kaş-Kalkan Otoyol projesinde yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya, 4.İdare Mahkemesi, Kaputaş Kanyonu ve plajının Kaş-Kalkan Otoyol projesinde yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İncek Loft'ta Alışveriş Kanyonu kiraya açıldı!

Ankara Incek'te Akfen inşaat tarafından gerçekleştirilen incek Loft projesinde yaşam 30 Haziran'da başlıyor. incek Loft projesinin içinde yer alan Alışveriş Kanyonu'nda bulunan mağazalar kira tekliflerine de açıldı.

Kazankaya Kanyonu Haberi

Kazankaya Kanyonu

Aydıncık Kaymakamı Sinan Başak, ilçenin ekonomik yönden güçlenebilmesi için yapılan alan taraması sonucu tarım ve turizm varlıklarıyla ilgili yerel değerlerin iyileştirilmesine karar verdiklerini söyledi. Aydıncık ilçesinin turizmden pay alabilmesi için ortasından Çekerek Irmağının geçtiği, Çorum Incesu'ya kadar uzanan Kazankaya Kanyonunun devreye sokulması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Başak, bir doğa harikası olan kanyonun Çorum Alacahöyük, Hattuşaş ile birlikte Tokat Ballıca mağarasına da yakın olmasının avantaj olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Başak, "Yeşilırmak'ın bir kolu olan Çekerek Irmağı Kazankaya Kanyonunu ortadan ikiye bölmekte, kanyon içerisinde Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar bulunmaktadır" dedi. Kaymakam Sinan Başak, Kaymakamlık koordinatörlüğünde, Aydıncık İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, il Özel İdaresi, Aydıncık Belediyesi ve Aydıncık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 'Kazankaya Kanyonu Eko-Turizm Altyapısı Geliştirme...