23 / 11 / 2024
fuzul

Kazı Heyeti

Kazı Heyeti

Burdur'daki Hacılar Höyüğü'nde yapılan arkeolojik kazıların bu yılki bölümüne başlandı

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Balıkesir Kyzikos'daki Hadrian Tapınağı gün yüzüne çıkarılacak!

Kyzikos Antik Kentte bu yıl 11'ncisi yapılan kazı çalışmaları başladı. Kazı heyeti başkanı Doç.Dr. Nurettin Koçhan, bu yılki hedefin Hadrian Tapınağı'nı gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

Laodikya'da Helenistlik döneme ait kalıntılar ortaya çıktı!

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Celal Şimşek, antik kentte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bergama tümülüslerinde araştırmalar devam ediyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama'da, Maltepe, Yığmatepe ve Tavşantepe tümülüslerinde araştırmalar devam ediyor. Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Bergama Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson konuyu değerlendirdi.

Yeşilova Höyüğü'ndeki kazılar devam ediyor!

Geçen dönem kazı çalışmalarında Yeşilova Höyüğü Kazı Alanı'ndan 100'e yakın buluntu çıkardıklarını söyleyen Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin, 9 yıldır aynı alanda çalıştıklarını dile getirdi.

Laodikya'daki kazılarda 1.500 yıllık kumaş parçası bulundu!

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek Antik kentte yapılan kazı çalışmalarında bin 500 yıllık olduğunu tahmin ettikleri kumaş parçası bulduklarını bildirdi.

Yeşilova Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı!

Yeşilova Höyüğü'nde kazılar başladı. Kazı sezonunun açılması nedeniyle düzenlenen törende ilk kazmayı, Bornova Belediye Başkan Olgun Atila ile Kazı Heyeti Başkanı Yrd.Doç. Dr. Zafer Derin vurdu.

Laodikya Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek gazetecilere yaptığı açıklamada, Laodikya Antik Kenti'de arkeoloji ekibi yılın 12 ayı kazı ve restorasyon çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Kültepe Höyüğü'nde 4 bin 500 yıllık anıtsal yapı bulundu!

Kazı Heyeti Başkanı Prof: Dr. Kulakoğlu: "Bu binanın Anadolu ile Ortadoğu'da bu kadar büyüğü yok. Şu anda da yapının sadece bir köşesindeyiz. Tamamına ulaştığımızda olağanüstü büyük boyutlarda bir yapıyla karşılaşacağız" dedi

Roma hamamları 3D ile ayağa kaldırıldı!

Yatağan 'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan tarihi Roma hamamlarının 3D yöntemiyle gün yüzüne çıkarıldığını belirten Kazı Heyeti Başkanı Söğüt, kazılara en kısa sürede başlayacaklarını söyledi

Girmeler Mağarası'nda kazı çalışmalarına başlandı!

Seydikemer ilçesindeki 11 bin 500 yıllık geçmişi olduğu tahmin edilen Girmeler Mağarası'nda kazı çalışmalarına başlandı. 11 bin 500 yıllık geçmişi olduğu tahmin edilen mağaradaki kazı çalışması 12 kişilik bilim heyeti tarafından yürütülüyor

Denizli'nin en eski yerleşim yeri bulundu!

Denizli'nin en eski yerleşim yeri bulundu. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Şimşek: "Denizli ovasının ve Laodikya Antik Kenti'nin 7 bin 500 yıllık eski yerleşim yeri verilerine ulaştık" dedi...

İzmir Ticaret Odası Agora kazılarına destek verdi!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, "Kaz kaza bildiğin kadar. Biz her zaman destek olacağız" dedi

Kazı Heyeti Haberi

Kazı Heyeti


     Kazı Heyeti Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Umurtak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki kazıların 40 kişilik ekiple yürütüldüğünü kaydetti. Bu yıl büyük höyük bölgesinde çalıştıklarını anlatan Umurtak, geçen sene yapılan kazılarda çok önemli sonuçlar elde ettiklerine dikkati çekti. 

     Umurtak, kazılarda MÖ 2500'lü yıllara ait yapı kalıntılarına ulaştıklarını ifade etti. Kazılarda ayrıca madeni iğne, çok değişik kap türleri, mühürler gibi buluntulara da rastladıklarına dikkati çeken Umurtak, ''Höyüğün batı alanında ilk tunç geç kalkolitik dönemden ilk tunç birinci döneme geçiş sürecini aydınlatacak güçlü savunma sistemleri ortaya çıkarmıştık. Hacılar Höyüğü kazılarının önümüzdeki 10-15 sene içinde Anadolu arkeolojisi için çok önemli sonuçlar vermesini bekliyoruz'' dedi. 

     İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet...