07 / 05 / 2024

kazı işleri iş güvenliği

kazı işleri iş güvenliği

Kazı işleri, kuyular, yeraltı işleri ile tünel ve kanal çalışmalarında iş güvenliği ve işçi sağlığı için alınması gereken önlemler, Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde sıralanıyor...

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

Giresun Eğribel Tüneli’nde son 500 metre!

Yapımı devam eden Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin tamamlanmasına toplam 500 metre kaldı.

Kop Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 46'sı tamam!

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 46'sı tamamlandı. 13 metre uzunluğa sahip olan tünelin çalışmaları 5 yıl önce başladı.

Kartal Manzara Adalar'da anahtar teslimler Mart 2018'de!

Manzara Adalar projesi kazı işlerine 4 Nisan 2015 tarihinde başladı. Toplam 1240 bağımsız bölümden oluşan Kartal Manzara Adalar'da anahtar teslimler Mart 2018'de yapılacak.

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

Kazı için ruhsat aranmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a gönderilen "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" taslağına göre; belediyeler yöresel uygulamaların kullanılması için kendi yönetmeliklerini kendileri planlayabilecekler.

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3.Etap'ta kazı çalışması başladı!

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan TOKİ 3. Etap'ta temel kazı işlemi start aldı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, projeyle ilgili bilgi verdi.

Sabuncubeli Tüneli’nin yüzde 70'i tamam!

İzmir ile Manisa arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli’nde kazı işleminin yüzde 70’i tamamlandı.

Erzurum Narman Şehitler Barajı'nın yüzde 89'u tamam!

Cihan İnşaat’ın yapımını üstlendiği, Erzurum’un Altın Gerdanlığı Narman Şehitler Barajının yapımı hızla devam ediyor. Söz konusu barajın dolusavak kazı işlerinin yüzde 89 oranında tamamlanmış olduğu belirtildi.

Sabuncubeli Tüneli 2017'nin sonunda tamam!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek SabuncubeliTüneli'nde kazı işleminin yüzde 63'ü tamamlandı.

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 63'ü tamamlandı!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 63'ü tamamlandı.

kazı işleri iş güvenliği Haberi

kazı işleri iş güvenliği

Kazı işlerinde iş güvenliği!

Kazı işleri, kuyular, yeraltı işleri ile tünel ve kanal çalışmalarında iş güvenliği ve işçi sağlığı için uyulması gereken tedbirler, Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, çalışmaların işveren tarafından görevlendirilen ehil kişi gözetiminde yapılması gerekiyor.


Kazı işleri, kuyular, yeraltı işleri, tünel ve kanal işleri

62– Kazı işine başlanmadan önce aşağıda belirtilen hususlara uyulur:

a) Kazının bitişik yapıları etkileyip etkilemeyeceği araştırılır ve etkileme ihtimali mevcut ise kazı başlamadan önce gerekli tedbirler alınır.

b) Yer altı kabloları, gaz boruları, su, kanalizasyon ve diğer dağıtım sistemlerinin yerleri belirlenir ve bunlardan kaynaklanabilecek tehlikeleri asgariye indirmek için gerekli tedbirler alınır.

c) Meskûn mahallerde, yapı alanının çevresi yeterli yükseklik ve sağlamlıkta uygun malzemeden yapılmış perde ile çevrilerek ikaz ve uyarı için...