27 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.



İzmir-Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için çalışmalarını sürdürüyor.


Sabuncubeli Tüneli nde sona gelindi!



Günde ortalama 30 bin aracın kullandığı İzmir-Manisa yolunun 14 virajlı Sabuncubeli bölümünde yürütülen projede çalışmalar, 24 saat esasıyla devam ediyor.



Sabuncubeli Tüneli nde sona gelindi!


Proje, 4 bin 70 metre çift tüp tünel ve 2 bin 530 metre bağlantı yolundan oluşuyor.



Projenin hem Manisa hem de  İzmir  kısmında kurulan şantiyelerde 500 yüz işçi tünelin kalan 264 metrelik bölümü bitirmek için gece gündüz çalışıyor.



Sabuncubeli Tüneli nde sona gelindi!


Kazı çalışmalarının yüzde 97'sinin tamamlandığını kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "Tünelin ucu görünmüş oldu. 8-9 Eylül akşamı hem Manisa tarafında hem de İzmir tarafından Sayın Bakanımız Ahmet Arslan Bey'in katılımıyla tören gerçekleştireceğiz." dedi.



Kaya, tünelin hem ekonomik hem de zaman kaybını önleyeceğine dikkati çekerek, bunun, Ege Bölgesi'ndeki ticaret ve turizme katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.



Sabuncubeli Tüneli nde sona gelindi!


Bölgede kışın yoğun karla mücadele çalışmalarının gerçekleştirildiğini anımsatan Kaya, tüneller sayesinde kazaların da azalacağını kaydetti.


Sabuncubeli Tüneli nde sona gelindi!


Sabuncubeli Tüneli'ni inşa eden yüklenici firmanın proje müdürü Metin Çirasun ise tünelin iki tüpünde günde toplam 9,5 metrelik kazı işlemi yaptıklarını, devam eden nihayi beton işlerinin ise yüzde 52'sini tamamladıklarını söyledi.



Sabuncubeli Tüneli nde sona gelindi!


Çirasun, tüneli Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kendi bütçesinden yaptırdığını kaydetti.


Çirasun, "İzmir ve Manisa'da toplam 4 giriş ve çıkışta çalışmalar 7 gün 24 saat esası üzerinden devam etmektedir." dedi.



Dünya


Geri Dön