14 / 05 / 2024

Kazı izni 2017

Kazı izni 2017

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

Yapı kullanma izni harcı 2017!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2017 ne kadar?

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Tuzla'daki Akfırat Atıksu Tüneli’nde kazı tamamlandı, ışık göründü. 2017 Ağustos ayında bitirilmesi planlanan tünel, 60 bin metreküp atıksu taşıma kapasitesiyle 90 bin kişiye hizmet edecek.

Aile konutu şerhi harcı 2017!

Aile konutu şerhi olan konutları bir eş diğer eşin izni olmadığı sürece satamıyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi harcı 2017 ne kadar?

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde tünel kazılmaya başlandı!

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde taşıtların da geçebileceği alt geçit için hızlıca çalışmalar sürerken, tünel kazım işlemleri de başladı. 2017 yılının ilk aylarında trafiğe açılması planlanan alt geçit, ilçe trafiğini rahatlatacak.

Yozgat Menekşe Evleri'ndeki dönüşüm 2017'de başlayacak!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Menekşe Evleri kentsel dönüşüm projesi çalışmalarının sürdüğünü ve 2017 yılında projenin başlayacağını söyledi.

Nevşehir yeraltı şehrinde ilk etap 2017'de açılacak!

Arkeolog Semih İstanbulluoğlu, yer altı şehrinde yürütülen kazı ve temizleme çalışmalarının ilk etabının 2017 yılında ziyarete açılacağını öngördüklerini dile getirdi.

Ankara Çukurambar'da yollar ne zaman onarılacak?

Asfalt üzerindeki açıklıkları fay hattı çatlağına benzeten mahalle sakinleri, “Büyükşehir kazı izni sırasında aldığı ücret ile yarıkları kapatmak için kullansın” dedi.

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

İzmir'de kış aylarında kazı yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince, acil ve zorunlu haller dışında Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yeni kazı izni verilmeyeceği açıklandı.

Zeugma'da Muzalar Evi kazı çalışmalarında 3 yeni mozaik bulundu!

Antik kentte sürdürülen Muzalar Evi kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yeni mozaikler, gerçekleştirilen bir lansmanla basına tanıtıldı. İş Bankası Zeugma Antik Kenti'nde devam eden kazılara 2017'ye kadar destek verecek...

Sit alanında kazı izni nasıl alınır?

Sit alanında kazı yapmak için izin alınması gerekiyor. Kanuna göre, kazı ve sondaj ruhsatnameleri ile araştırma izni bir yıl için geçerli oluyor. Peki, sit alanında kazı izni nasıl alınır?

Kazı izni 2017 Haberi

Kazı izni 2017

Kazı izni, özellik arz eden yapılarda inşaat ruhsatı verilmeden önce mal sahiplerinin talebi üzerine ilgili idarenin uygun görüşü üzerine mimari proje onayı ile zemin etüdü raporuna göre kazı durumu, miktarı ve güvenlik önlemleri belirtilmek suretiyle verilen izni oluyor.


Kazı izni ile ilgili esaslar Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak kazı izni uygulaması ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Kazı izni yönetmeliği 2017

1- İlgili idareden yol kotu belgesi ile yapı ruhsatı veya kazı izni alınmadan, tabii zeminde hiçbir şekilde kazı veya dolgu yapılamaz.


2-  Yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni alınmış yapılarda ruhsat eki projesine aykırı olarak bodrum katları açığa çıkarmak üzere kazı ve tesviye yapılamaz. Aksi takdirde Kanunun ilgili hükümlerine göre cezai işlem yapılır.


3- Tabii...