03 / 05 / 2024

kazı izni mevzuatı

kazı izni mevzuatı

Kazı yapma izni nasıl alınır? Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar hangi hükümlere tabi tutuluyor? Kazı izninde usul nasıl oluyor? İzinsiz yapılan kazıların cezası nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

Ankara Çukurambar'da yollar ne zaman onarılacak?

Asfalt üzerindeki açıklıkları fay hattı çatlağına benzeten mahalle sakinleri, “Büyükşehir kazı izni sırasında aldığı ücret ile yarıkları kapatmak için kullansın” dedi.

Kazı işleri risk analizi 2015!

İş Sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince risk analizi yapılması gereken işler arasında inşaat kazı işleri de bulunuyor. Peki kazı işleri risk analizi nasıl yapılır? İşte kazı işleri risk analizi 2015...

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

İzmir'de kış aylarında kazı yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince, acil ve zorunlu haller dışında Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yeni kazı izni verilmeyeceği açıklandı.

Çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar!

Mevzuat uyarınca işletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla verilen belgeye çevre izni belgesi deniyor. Peki, çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar nelerdir?

Çevre izni başvurusu nasıl yapılır?

Çevre izni belgesi; İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek olan belge olarak ifade ediliyor. Peki, çevre izni başvurusu nasıl yapılır? Çevre izni belgesi nasıl alınır?

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Sit alanında kazı izni nasıl alınır?

Sit alanında kazı yapmak için izin alınması gerekiyor. Kanuna göre, kazı ve sondaj ruhsatnameleri ile araştırma izni bir yıl için geçerli oluyor. Peki, sit alanında kazı izni nasıl alınır?

Türkiye'de ilk defa nehir kıyısında antik ticaret merkezi ortaya çıkarıldı!

Zonguldak'la Gökçebey ilçesindeki Antik Roma dönemine ait ticaret merkezi kalıntıları için kazı izni alındı. Yapılan çalışmalarla Türkiye'de ilk defa nehir kıyısında antik bir ticaret merkezi ortaya çıkarıldı.

Kimler kazı yapabilir?

Kimler kazı yapabilir? Kazı izni nereden alınır? Kazıdan çıkan eserler ne yapılır? Nerelerde kazı yapılabilir? Niye kazı yapılır? İşte kazı işlemleri ile ilgili merak edilen soruların yanıtları...

Kazı yapma izni nasıl alınır?

Kazı yapma izni nasıl alınır? Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar hangi hükümlere tabi tutuluyor? Kazı izninde usul nasıl oluyor? İzinsiz yapılan kazıların cezası nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

kazı izni mevzuatı Haberi

kazı izni mevzuatı

Kazı yapma izni nasıl alınır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu hükümlerine tabi, taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir.


Bilimsel ve mali yeterliği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca takdir ve kabul olunan Türk ve yabancı heyet ve kurumlara araştırma izni, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından; sondaj ve kazı yapma izni Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teklifi üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ile verilir, Kültür ve Turizm Bakanlığı elemanları veya bu Bakanlıkça görevlendirilecek Türk bilim adamları tarafından yapılacak araştırma, sondaj ve kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iznine bağlıdır. Askeri yasak bölgelerde yapılacak araştırma, sondaj ve kazı için gerekli ruhsatname, Genelkurmay Başkanlığının iznini müteakip, sözü geçen heyet ve kurumların göstereceği...