03 / 05 / 2024

kazı izni nedir

kazı izni nedir

Kazı yapma izni nasıl alınır? Maliklerin mülkleri içinde yapılacak kazılar hangi hükümlere tabi tutuluyor? Kazı izninde usul nasıl oluyor? İzinsiz yapılan kazıların cezası nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

Kısmi kullanma izin belgesi nedir?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapının kullanıma açılabilmesi için kullanma izni (iskan belgesi) alınması gerekiyor. Peki, kısmi kullanma izin belgesi nedir?

Yapı kullanma izni maliyeti 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binadaki mesken ve işyerlerine tapu çıkarılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni maliyeti 2016 nedir?

Ankara Çukurambar'da yollar ne zaman onarılacak?

Asfalt üzerindeki açıklıkları fay hattı çatlağına benzeten mahalle sakinleri, “Büyükşehir kazı izni sırasında aldığı ücret ile yarıkları kapatmak için kullansın” dedi.

Yapı oturma izni nedir?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten ve oturuma hazır hale getirdikten sonra, oturumun yasal olarak başlanabilmesi için öncelikle oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı oturma izni nedir? Nasıl alınır?

Kat çıkma izni nedir?

5 kat izin verilen bir yere 3 veya 4 katlı bir bina da inşa edilebiliyor. Peki, bu şekilde imar hakkından daha az katlı olarak inşa edilen yapılar için kat çıkma izni alınır mı? Kat çıkma izni nedir?

Fuzuli işgal davası nedir?

Sahibinin izni olmadan henüz boşaltılmamış veya herhangi bir suretle boşalan damlı bir yapıya, eylemli bir durum yaratarak kendiliğinden girme durumuna fuzuli işgal deniyor. Peki, fuzuli işgal davası nedir? Nasıl açılır?

kazı izni nedir Haberi

kazı izni nedir

Kazı yapma izni nasıl alınır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu hükümlerine tabi, taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir.


Bilimsel ve mali yeterliği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca takdir ve kabul olunan Türk ve yabancı heyet ve kurumlara araştırma izni, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından; sondaj ve kazı yapma izni Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teklifi üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ile verilir, Kültür ve Turizm Bakanlığı elemanları veya bu Bakanlıkça görevlendirilecek Türk bilim adamları tarafından yapılacak araştırma, sondaj ve kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iznine bağlıdır. Askeri yasak bölgelerde yapılacak araştırma, sondaj ve kazı için gerekli ruhsatname, Genelkurmay Başkanlığının iznini müteakip, sözü geçen heyet ve kurumların göstereceği...