09 / 05 / 2024

kazıklı yaya yolunun özellikleri

kazıklı yaya yolunun özellikleri

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yolunun ardından yeni bir kazıklı yaya yolu yapılıyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesi kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Avcılar’daki yer kayması böyle engellenecek!

İstanbul Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi’nde yıllardan bu yana görülen yer kayması sorununun çözümü için fore kazıklı önlem projesi uygulanıyor.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kenan İmirzalıoğlu ile Sinem Kobal Kaz Dağları'ndan ev aldı!

Yakışıklı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile kendi gibi oyuncu eşi Sinem Kobal'ın 1 milyon 250 bin liraya Kaz Dağları’ndan taş ev satın aldığı ortaya çıktı...

Martı Projesi inşaat alanındaki eserlere kazıklı koruma!

Kabataş'ta Martı Projesi kapsamında inşaat alanı içinde kalan çeşme, türbe ve tarihi çınar ağacı kazıklı ada yöntemiyle yerleri değiştirilmeden korunacak.

Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesinde son durum!

İstanbul'da yapımına başlanılan Bebek- Aşiyan Kazıklı sahil yolu projesindeki çalışmalar tartışmalara neden oldu. Proje kapsamında Bebek sahiline ek kazıklı yol gelecek.

Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesinde çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Bebek Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu doldurmada çalışmalara başladı. Proje kapsamında 143 araçlık otopark da yer alıyor.

Bebek sahiline 143 araçlık otopark geliyor!

Bebek sakinleri şu sıralar oldukça endişeli. İBB Beyaz Masa’yı elektronik mesajlarıyla soru yağmuruna tutuyor, endişelerini dile getiriyorlar. Nedeni ise İBB’nin Bebek-Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesi kapsamında sahil yoluna yapmayı planladığı 143 araçlık otopark.

İzmir Büyükşehir'den kazı çalışmalarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

Manisa Selendi'nin yolları onarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi’nin Kazıklı Mahallesi Tüller ve Havanoğlu bağlılarında yol bakım onarım çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalardan memnun kalan mahalle halkı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının kazıkları kırık mı?

İzmir Büyükşehir Belediye binasının depreme dayanıklı olmadığını ortaya koyan raporda yapıyı taşıyan kazıkların kırık olduğu da yer alıyor. 2 bin çalışanın can güvenliği risk altında

Sivas'ın yeni köprü projesi tanıtıldı!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak üzerine kente prestij katacak ve karayolu, demiryolu, bisiklet ve yaya yolunun geçeceği bir köprü inşa edileceğini bildirdi.

TOKİ Çiğli Evleri'nde heyelan karşı kazıklı önlem alındı!

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ evlerinde heyelanı önlemek için, 45 metre derinliğe kadar inen, uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan fore kazık çaktı. Kayma büyük ölçüde durduruldu.

kazıklı yaya yolunun özellikleri Haberi

kazıklı yaya yolunun özellikleri

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yolunun ardından yeni bir kazıklı yaya yolu yapılıyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesi kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Proje tamamlandığında 3 kilometrelik sahil yolu kazanılacak. 


Proje kapsamında Boğaz sahili, kazıklı yol sistemiyle denize doğru 10 metre genişleyecek. Projeyle ilk etapta Çubuklu iskelesi ile Kanlıca arasında bin 200 metrelik sahil yolu gerçekleştirilecek. Daha sonra Beykoz'a doğru uzatılacak ikinci etabın da tamamlanmasıyla 3 kilometrelik sahil yürüyüş yolu kazanılmış olacak.  Proje kapsamında denizden alınacak 10 metrelik yaya yolunda yürüyüş ve koşu parkurlan, bisiklet yolu bulunacak. Proje tamamlandığında balık tutma iskeleleri yapılarak, amatör balıkçıların yürüyüş yapardan rahatsız etmeleri engellenecek. Dinlenme ve aktivite alanlarının bulunacağı yeni yaya yolu, peyzaj düzenlemeleri yapılarak yeşillendirilecek ve...