05 / 08 / 2024

Kazuyo Sejima SANAA

Kazuyo Sejima SANAA

Pritzker Mimarlık Ödülü’nü Ryue Nishizawa ile birlikte kazanan Japon Mimar Kazuyo Sejima kimdir? Kazuyo Sejima, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Japon Mimar Kazuyo Sejima..

Juda Real Estate Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Juda Real Estate Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Moustafa Asayeh ve Sanaa Drıe ortaklığında kuruldu.

Resala Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Resala Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Sanaa Haliloğlu tarafından kuruldu. 

Ansam Dış Ticaret Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ansam Dış Ticaret Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Salmen Bakouban ve Mustafa Al Sanaaı ortaklığında kuruldu.

Barada İnşaat Turizm Gıda Ziraat Medikal Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barada İnşaat Turizm Gıda Ziraat Medikal Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Anas Sulus, Sanaa Salaas, Mırıam Alsamman ve Wesam Sulaus ortaklığında kuruldu.

Kazuyo Sejima kimdir?

Pritzker Mimarlık Ödülü’nü Ryue Nishizawa ile birlikte kazanan Japon Mimar Kazuyo Sejima kimdir? Kazuyo Sejima, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Japon Mimar Kazuyo Sejima..

Experience Corner Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Experience Corner Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Rahaf Abıed, Mazen Abıed, Mohamad Khaled Obeıd, Sanaa Barakat, Tarek Abıed tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Yaser Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Yaser Turizm Limited Şirketi, Sanaa Kara Muslem, Yaser Haddad tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Ekim'de Beyoğlu, Kocatepe Mahallesi, Şehit Muhtar Caddesi'nde kuruldu.

Pritzker ödülü, Kazuyo Sejima ile Ryue Nishizawo'ya verildi

Mimarlık alanında dünyanın en saygın ödülü kabul edilen Pritzker Japon mimar ikili Kazuyo Sejima ile Ryue Nishizawo'ya verildi

Kazuyo Sejima SANAA Haberi

Kazuyo Sejima SANAA

Kazuyo Sejima kimdir?

Kazuyo Sejima, 1956 doğumludur. Japon bir mimar olan Kazuyo Sejima, Pritzker Mimarlık Ödülü’nü Ryue Nishizawa ile birlikte kazanmıştır.


Japon Kadınlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra kendi ofisini Japonya’nın başkenti Tokyo’da 1987 yılında kuran Kazuyo Sejima, 1995 yılından itibaren ise yine Tokyo kökenli bir firma olan SANAA’yı yani Sejima and Nishizawa and Associates firmasını Ryue Nishizawa ile birlikte kurdu. 


2010 yılında Ryue Nishizawa ile birlikte mimarlık alanının en prestijli ödüllerinden kabul edilen Pritzker Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.


Japon Mimar, şu aralar 2018'de yola çıkacak "Görünmez Tren" üzerinde çalışıyor.


Pritzker ödülü, Kazuyo Sejima ile Ryue Nishizawo'ya...