23 / 07 / 2024

KDV uygulamaları

KDV uygulamaları

Hürriyet Yazarı Şükrü Kızılot, emlak vergisi değerlerini yazdı. İşte o yazı!

Kart, şifre ve kodları ile ilgili KDV esasları belirlendi...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sanal ya da fiziki ortamlarda satılan kart, şifre ve kodlara ilişkin katma değer vergisi (KDV) uygulamalarının esasları tespit edildiği kaydedildi. 

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.

Gayrimenkulde KDV uygulamaları basitleştirildi!

"14. Türkiye Vergi Kongresi"nde konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kat karşılığı inşaat işleri, ikinci el araç satışları, ikinci el gayrimenkul satışları gibi birçok sektörde KDV uygulamalarını basitleştirdiklerini söyledi..

KDV'ye Avrupa modeli geliyor!

Maliye Bakanlığı, KDV düzenlemesi için yurtdışındaki uygulamaları mercek altına aldı. Bakanlık bu kapsamda İngiltere dahil Avrupa'daki modelleri inceleyecek.

KDV’de yeni dönem!

Maliye Bakanı Ağbal: "KDV düzenlemesinde birinci önceliğimiz özellikle yatırım, üretim ve ihracat üzerinde yük oluşturan KDV uygulamalarını kaldırmak" dedi.

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik tebliği!

KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 27 Haziran 2015 tarihinde 29399 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Katma Değer Vergisi uygulamalarında yapılan düzenlemeler..

Konutta KDV oranı nedir?

Konutta KDV oranı uygulamaları hakkında; KDV'yi metrekare yerine, metrekare birim fiyatına göre alma kararı ile gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlamıştı. Buna göre konutta KDV oranı nedir?

Mehmet Şimşek KDV Genel Uygulama Tebliği hakkında bilgi verdi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarını günümüz koşullarına uygun bir şekilde revize ederek, basit ve anlaşılır tek bir tebliğ haline getirdik" dedi

Katma Değer Vergisi'nde Yeni Dönem konulu basın toplantısı düzenlendi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarını günümüz koşullarına uygun bir şekilde revize ederek, basit ve anlaşılır tek bir tebliğ haline getirdik" dedi

Kayseri’de inşaat muhasebesinde vergi ve KDV uygulamaları semineri yapıldı!

Seminere Vergi Dairesi Kurulu Grup Başkanı Mevlüt Yoldaş, Sebest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy, Suat Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Suat Altın, Prof. Dr. Şükrü Kızılok katıldı...

KDV oranlarındaki belirsizlik yapı sektörünü olumsuz etkiledi!

YEM Genel Müdürü Barış Onay, KDV oranlarındaki belirsizlik, mütekabiliyet yasasında beklenen serbestliğin olmaması ve kentsel dönüşüm yasasında hareketsizlik sebebiyle yapı sektörünün olumsuz etkilendiğini söyledi.

Park Oran’da peşinde 1 milyon 66 bin liraya ofis! KDV dahil!

Ankara’da hayata geçen Park Oran projesinde ofis satışları devam ediyor. Ofis alanlarının standart 147 metrekare olarak belirlendiği projede fiyatlar KDV dahil olarak belirlendi

KDV uygulamaları Haberi

KDV uygulamaları





29 Mayıs 2012 tarihinde TBMM’ de kabul edilen ancak henüz Cumhurbaşkanı’nca onaylanmayan yasa maddesine göre; “..inşaat işinin yapıldığı arsanın veya konutun vergi değeri ve bulunduğu yer esas alınarak” konutun, KDV’ye esas değeri bulunacak (6322 sayılı Kanun Md.22).


Vergi değeri ise; bina ve arazinin (arsanın) Emlak Vergisi Kanunu’nun 29. maddesine göre belirlenen “emlak vergisi değeri” olarak belirtiliyor (Vergi Usul Kanunu Md.268).


Özet olarak, vergi kanunlarına yani Vergi Usul Kanunu ve Emlak Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulün vergi değeri; emlak vergisi değeri ne ise o oluyor.


Çelişki nerede


Hangi birisi, o kadar çok ki..


Daha önce yazdık, emlak vergisi yönünden vergi değeri; aynı binadaki “Boğaz manzaralı” ev için de bodrum kattaki “güneş görmeyen” ev için de aynı!


Şimdi KDV yönünden de aynı olacak!


Daha açık bir anlatımla, Boğaz manzaralı...