05 / 05 / 2024

KDV yatırım

KDV yatırım

Habertürk Gazetesi yazarı olan Rahmi Ak bugünkü yazısında KDV'de yatırımların önünü açacak, engellerden kurtaracak 12 önemli noktayı açıkladı. Ak, inşaatçı ile arsa sahibi arasında faturalaşma yapılmaması gerektiğini belirtti.

Bu yatırım fırsatı kaçmaz! Belediyeden tatil cennetinde KDV’siz 270 bin TL teminatla arsa satışı!

Yatırımcıları sevindiren haber Ege’deki tatil cennetinde yer alan belediyeden geldi. Sadece 270 bin TL teminatla geleceğe yatırım yapabilirsiniz. Arsa satışının KDV’den muaf olduğu belirtildi. İşte detaylar…

Avrasya GYO Metrocity A Blok 17. katı kiraya Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye kiraladı!

Avrasya GYO'nun portföyünde bulunan İstanbul ili Şişli İlçesi Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta yer alan 187 numaralı bağımsız bölüm Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye aylık 12.711+ KDV bedelle kiralandı.

Balance Güneşli'de yüzde 8 KDV avantajıyla yatırım fırsatı!

Çalışma hayatı başlayan ve her sektörden ve her ölçekten şirketin ihtiyacına cevap verebilecek çeşitliliğe sahip olan Balance Güneşli'de 8 KDV avantajıyla yatırım fırsatı devam ediyor..

KDV sistemi yatırımın önüne engel!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında konuştu. Ağbal, "KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde ciddi bir engel oluşturuyor'' ifadelerini kullandı.

Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki inşaat işlerinde KDV iadesi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Recep Bıyık bugünkü yazısında yatırım teşvik mevzuatında yapılan katma değer vergisi değişikliklerini anlattı. İşte o haber...

Yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

Gayrimenkul Yatırım Fonları, KDV mükellefi mi?

Yeni bir sermaye piyasası yatırım aracı olarak, Gayrimenkul Yatırım Fonları(GYF) son günlerde oldukça konuşulan konulardan biri. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonları, KDV mükellefi mi?

Konut yatırımında KDV fırsatı Körfez yatırımcısını sevindirdi!

Konutta KDV oranının düşürülmesi kararını değerlendiren Körfez’in büyük yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal: ‘’Yatırım amaçlı konut almayı planlayanlar için bu indirim güzel bir fırsata dönüşebilir” dedi.

Beşiktaş Vodafone Arena için yatırım teşvikinden faydalanacak!

Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena'nın işletme sürecinde kullanılacak makina, teçhizat ve ekimanlar için yatırım teşvikinden faydalanacak. Statta kullanılacak koltuk, ısıtma, aydınlatma gibi hizmetin kesintisiz sunulmasına yönelik yatırımlar için KDV ist

TANAP yatırım teşvik belgesi aldı!

Dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), yatırım teşviki kapsamına alındı. TANAP, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hisse desteğinden yararlanacak.

Nef kolay yatırım Kağıthane 03 Evleri!

Yüzde 1 KDV uygulanan Nef kolay yatırım Kağıthane 03 Evleri 'nde daire bedelinin yüzde 25'lik kısmı peşinat olarak 24 ayda ödeniyor. Satış süreci devam eden projede 335 adet konut yer alıyor.

Nef Merter 14 kolay yatırım kampanyası!

Nef Merter 14 projesinde dairelerin fiyatları 270 bin TL'den başlıyor. Projede fiyatlara yüzde 18 KDV oranı dahildir. İşte Nef Merter 14 kolay yatırım kampanyası detayları...

Dumankaya Mozaik'te yatırım yapan kazanıyor!

Dumankaya Mozaik'te yatırım yapan kazanıyor. Konutta KDV'nin yüzde 18'e çıkması, yüzde 1 KDV avantajına sahip projeler arasında yer alan Dumankaya Mozaik’in yatırımcı nezdinde cazibesini artırıyor.

KDV yatırım Haberi

KDV yatırım

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın son dönemlerde sık sık dile getirdiği Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik ile ilgili önemli katkı KOTEDER'den geldi. Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği KOTEDER üyeleri haftalarca çalışarak yatırımların, üretimin ve ticaretin önünde engel olan KDV düzenlemelerini tespit etti. Derneğin, değiştiğinde, yatırımın, üretimin, ihracatın ve istihdamın önünü açacak 12 altın değişiklik önerisinin mihenk noktası, yatırım yapan şirketin yatırım esnasında yaptığı harcamalarda ödediği KDV yükünü uzun süre üzerinde taşımak zorunda kalması. Şirket, bu KDV'yi ancak gelecek dönemde oluşması beklenen KDV'den indirebiliyor. Bu nedenle devreden KDV'nin nakit olarak iade edilmesi isteniyor. 


HALKA AÇIK OLANIN EK YÜKÜ VAR 

12 öneriden 3'ü halka açık şirketlerle 9'u ise genel yasal düzenleme (mevzuat) ile ilgili. Bir yandan nakit anlamına gelen bu varlığın...