05 / 05 / 2024

keban barajı nerede

keban barajı nerede

40 yıl önce su tutan baraj gölünde balıkçılığa başlayan köylüler, Keban Barajı'nda suların çekildiği 170 kilometrekarelik alana şimdi traktörleriyle girip, fasulye, nohut ve karpuz ekmeye başladı.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde sona gelindi!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan, Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Türkiye'de 20 baraj inşaatı neden sıkıntıda?

Terör eylemleri enerji yatırımlarını vurdu. Toplamda Keban Barajı'ndan daha büyük kapasiteye sahip 20 baraj inşaatı terör nedeniyle sıkıntıya girdi

Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü'nde ulaşım konforla sağlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü’nde ulaşımın konforlu ve güvenle sağlanması için bazı illere 8 feribot hibe ettiklerini söyledi.

Tunceli'ye 12 milyon liralık turizm yatırımı!

Yörede turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, 11 milyon 700 bin liralık "Murat" ve "Bayram Baba" adlı iki feribot, Keban Barajı'nda suya indirildi.

Keban Baraj Gölü kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları başladı!

Erzincan Kemaliye ilçesine bağlı Yaka Köyü sınırlarında bulunan Keban Baraj Gölü kenarında yer alan parsellere yönelik talep üzerine kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları başladı...

Keban HES'de hedef, son 4 yılın en yüksek üretimi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) bu yıl yağışların etkisiyle elektrik üretiminde son 4 senenin en yüksek üretimi hedefleniyor. Geçen yılki kuraklık nedeniyle zorluklar yaşanmıştı.

Anadolu’daki en eski baraj kalıntısı nerede?

Su, en başta gelen ihtiyacımız. Bu yüzden şehirler su kaynakları yakınına kurulurken, su ihtiyacının giderilmesi için de türlü yapılar inşa edilmiş. Anadolu’daki en eski baraj kalıntısı nerede?...

Keban HES 40 yıldır tıkır tıkır çalışıyor!

Keban HES 40 yıldır tıkır tıkır çalışıyor. Elazığ’ın Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerine kurulu Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), Türkiye’nin önemli enerji tesisleri arasında yer alıyor.

Keban HES, 40 yıldır enerji dağıtıyor!

Elazığ'ın Keban ilçesinde 1974 yılından bu yana 236 milyar kilovat saat enerji üretilen Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Türkiye'nin önemli enerji tesisleri arasında yer alıyor

Keban Barajı kurudu!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali kuraklıktan nasibini aldı. Elektrik üretimi yüzde 30 azaldı. Keban İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, “40 yıl boyunca en kötü yılımız ” dedi.

Kuraklık Keban Barajı'nda elektrik üretimini olumsuz etkiledi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde, havzalardan gelen su miktarının kuraklık nedeniyle azalmasına bağlı olarak, elektrik üretiminin geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 30 azaldığı bildirildi.

keban barajı nerede Haberi

keban barajı nerede

Elazığ’da 1974 yılında su tutmaya başlayan Keban Baraj Gölü’nde su kodunun 845’e ulaşması nedeniyle, baraj gölünün etrafında bulunan 675 kilometrekarelik tarım alanı sular altında kaldı. Elazığ’ın Ağın, Keban, Kovancılar, Palu ile Tunceli’nin Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde baraj gölü etrafında yaşayan köylüler de tarımın yanı sıra gölde balıkçılığa başladı. 


Aradan geçen 40 yılda Keban Baraj Gölü, Fırat’ın azgın sularına gem oldu. Baraj elektrik üretimi ve sulamayla ekonomiye büyük katkılar sağladı. Ancak geçen yıldan itibaren etkili olan kuraklık nedeniyle Keban Baraj Gölü’ndeki su seviyesi hızla düşmeye başladı. Geçen yılın Nisan ayında 839 olan su kodu, bu yılın Nisan ayında 830’a indi. 


Kuraklıkla birlikte daha önce su altında kalan 675 kilometrekarelik alanda, suların çekilmesiyle 170 kilometrekarelik alanda tarlalar yeniden ortaya çıktı. 


SU ÇEKİLDİ, EKİM BAŞLADI


Elazığ’ın...