23 / 07 / 2024

keban barajı projeleri

keban barajı projeleri

Yörede turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, 11 milyon 700 bin liralık "Murat" ve "Bayram Baba" adlı iki feribot, Keban Barajı'nda suya indirildi.

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

TOKİ'den Erzincan Kemah'a konut geliyor!

Erzincan Kemah İlçesine TOKİ tarafından konut yapılması planlanıyor. Kemah ilçesinde yapılması planlanan baraj projeleri ile üç mahallenin sular altında kalacak olması ve mahalle sakinlerinin ilçeden ayrılmamaları için TOKİ tarafından ilçede proje başlatılıyor.

Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde sona gelindi!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan, Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Türkiye'de 20 baraj inşaatı neden sıkıntıda?

Terör eylemleri enerji yatırımlarını vurdu. Toplamda Keban Barajı'ndan daha büyük kapasiteye sahip 20 baraj inşaatı terör nedeniyle sıkıntıya girdi

Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü'nde ulaşım konforla sağlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü’nde ulaşımın konforlu ve güvenle sağlanması için bazı illere 8 feribot hibe ettiklerini söyledi.

Tunceli'ye 12 milyon liralık turizm yatırımı!

Yörede turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, 11 milyon 700 bin liralık "Murat" ve "Bayram Baba" adlı iki feribot, Keban Barajı'nda suya indirildi.

Keban Baraj Gölü kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları başladı!

Erzincan Kemaliye ilçesine bağlı Yaka Köyü sınırlarında bulunan Keban Baraj Gölü kenarında yer alan parsellere yönelik talep üzerine kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları başladı...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'ndeki baraj projeleri özellikle enerji ve tarım sektörüne yapılacak büyük yatırımları hızlandıracak.

Keban HES'de hedef, son 4 yılın en yüksek üretimi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) bu yıl yağışların etkisiyle elektrik üretiminde son 4 senenin en yüksek üretimi hedefleniyor. Geçen yılki kuraklık nedeniyle zorluklar yaşanmıştı.

Davutoğlu: Gaziantep'teki baraj projeleri için çalışıyoruz

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen "2014 Gaziantep'in Yıldızları" ödül töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, organize sanayi bölgelerinin en kısa zamanda kurulmasına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

keban barajı projeleri Haberi

keban barajı projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yıllarca terör olaylarıyla anılan Tunceli'ye 11 milyon 700 bin liralık iki feribot hibe etti.


Çözüm Süreci'nin etkisiyle Tunceli'de doğa gezileri ve mavi turlara ilgi arttı. Doğa tutkunları, terör nedeniyle yıllardır gidilemeyen bölgeleri keşfetmenin heyecanını yaşıyor.


Yörede turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, Bakanlık tarafından hibe edilen "Murat" ve "Bayram Baba" adlı feribotlar, Keban Barajı'nda suya indirildi. 


Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, feribotlardan "Murat"ın Pertek Belediyesi, "Bayram Baba"nın da Çemişgezek Belediyesi için inşa edildiğini söyledi.


İlçenin, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm merkezine dönüşmeye aday olduğunu ifade eden Vural, özellikle feribot gezilerinin yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.


- "Feribotlar, ilçe turizmine ciddi katkı sağlayacak"


Vural, feribotların hem turizm hem de araç taşımacılığı için önemli bir ihtiyaç olduğuna işaret...