08 / 05 / 2024

Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattı ne zaman başlayacak

Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattı ne zaman başlayacak

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira...

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Keçiören'deki Çoban Mektebi'nin restore edilmesi isteniyor!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Keçiören’de bulunan ve Milli Mücadele yıllarında Atatürk’ün de kaldığı Çoban Mektebi'nin restore edilmesini istedi.

Ankara Keçiören'e kentsel dönüşümle 6 bin konut inşa edilecek!

Habertürk Ankara Gazetesi köle yazarı Dilvin Kaygusuz bugünkü yazında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile yaptığı röportaja yer verdi. İşte o haber...

THK Çankaya ve Keçiören'deki 3 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Çankaya ve Keçiören'deki 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Mesken nitelikli gayrimenkullerin ihalesi 15-16-17 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Keçiören Metrosu yıl sonunda bitecek!

Başbakan Yıldırım: "Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Buradan 27 kilometre Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi'nden de Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz" dedi.

Konut yatırımcısı Keçiören'i tercih etti!

TÜRKİYE’nin en büyük ilçesi Keçiören’in son yıllarda artarak devam eden gelişimi, emlak satışlarına da yansıdı. TÜİK verilerine göre 2015 yılında Türkiye'de en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe Keçiören oldu.

Keçiören Metro Hattı yıl sonunda açılacak!

Bakan Arslan, Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında yapımı devam eden Keçiören Metrosu’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, Ankaralıların yıllardır beklediği Keçiören Metro Hattı'nın, yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Yeni Keçiören Bulvarı'nın inşaatı başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören’de trafiği önemli ölçüde rahatlatacak, “Yeni Keçiören Bulvarı”nın yapımına bugün başlanacağını bildirdi. Kavşağın inşaatı 2 ay sürecek.

Keçiören Belediyesi Engelsiz Park hizmete açıyor!

Keçiören Belediyesi'nin hizmete açtığı "Engelsiz Park" engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı.

Kosova Kardeş Keçiören Parkı açıldı!

Kosova’nın güneyinde, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Mamuşa kasabasında, Ankara’nın Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan “Kardeş Keçiören Parkı” ve “Çanakkale Şehitleri Anıtı” törenle açıldı.

Ankara Keçiören Fatih Caddesi'nde kaldırımlar yenileniyor!

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Keçiören'de Fatih Caddesi, Zileliler Caddesi kesişiminden başlayıp Tepebaşı kavşağına kadar olan bölümde kaldırım yenileme çalışması yapıyor.

Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattı ne zaman başlayacak Haberi

Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattı ne zaman başlayacak

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.


Elvan, yazılı açıklamasında, Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul'da Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hattı ve Antalya'da Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını bakanlar kurulu kararı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının üstlendiğini bildirdi.


DİĞER METROLARLA ENTEGRASYON


Söz konusu kararnamenin 18 Şubat 2015 tarihli resmi gazetede yayınlandığını belirten Elvan, "Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı tümüyle yer altında Metro standartları ile projelendirilmiş olup, 3,3 kilometre ve 3 istasyondan oluşmaktadır. Bu proje, Bakanlığımızca yürütülmekte olan Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi Metro hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay'a uzatılma...