29 / 04 / 2024

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.



Keçiören Belediyesi ise Ankara’nın başkent olmasının 97’nci yıl dönümü nedeniyle Kalaba Kent Meydanı’nda seymen gösterilerinde program gerçekleştirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; “Bizler de Keçiörenliler olarak Milli Mücadele’nin karargâhında yaşıyor olduğumuz için çok şanslıyız” diye konuşan Keçiören Belediye Başkan Altınok, ilçede bulunan ve Milli Mücadele’de karargâh olarak kullanılan Çoban Mektebi’ni İstiklal Mücadelesi Müzesi'ne dönüştüreceklerini açıkladı. Altınok, şunları söyledi:

RESTORE ETMEK ÜZERE ALDIK

“Atatürk, 27 Aralık 1919’da Ankara’ya ve daha sonra da Keçiören’e geldiğinde şu anki Meteoroloji Genel Müdürlüğü’müzün bulunduğu binayı karargâh olarak kullanıyor. Savaş strateji merkezini orada kuruyor. Milli Mücadele’ye karargâh olan diğer bir yer de ilçemizde bulunan Çoban Mektebi binasıdır. Burayı da Milli Emlak Genel Müdürlüğü’müzden restore etmek üzere aldık. Çoban Mektebi’ni İstiklal Mücadelesi Müzesi haline getireceğiz.”


 


Geri Dön