21 / 05 / 2024

Kefensüzen Camii

Kefensüzen Camii

TBMM'ye yapılan bir başvuru, Bursa'daki Kefensüzen Camisi'nin ilginç mülkiyet sahibi değişikliğini ortaya çıkardı. Bir vakıf adına kayıtlı olarak açılan tarihi cami, satışlarla 4 kez el değiştirdi. Cami en sonunda kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'ye geçti.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Caminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, camii şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bursa Kefensüzen Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey TOKİ Konutları arasındaki 1450’li yıllarda yapılan, yaklaşık 600 yıllık Kefensüzen Camii'nin restorasyon çalışmalarını başlattı. Cami, çalışmaların ardından ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşacak.

Bursa Kefensüzen Cami restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey konutları arasındaki 1450’li yıllardan yapılan Kefensüzen Camiini ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için restorasyon çalışmalarını başlattı, yapılacak restorasyonla cami bölgeye ayrı bir değer katacak

Bursa Kefensüzen Camii restore edilecek mi?

TOKİ'nin 3 daire karşılığı aldığı Bursa'daki tarihi Kefensüzen Camisi, restorasyon çalışmalarının başlamaması nedeniyle bakımsızlığa terk edildi.

Kefensüzen Camii kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'ye geçti!

TBMM'ye yapılan bir başvuru, Bursa'daki Kefensüzen Camisi'nin ilginç mülkiyet sahibi değişikliğini ortaya çıkardı. Bir vakıf adına kayıtlı olarak açılan tarihi cami, satışlarla 4 kez el değiştirdi. Cami en sonunda kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'ye geçti.

Tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'nde yangın çıktı!

Beyoğlu'nda dün sabah saatlerinde tarihi Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii'sinin imam odasında yangın çıktı...

Alsancak Hocazade Camii karşısına 11 katlı otopark inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Hocazade Camii karşısına yapacağı 11 katlı “Tam otomatik otopark”ın yapım çalışmalarına başladı. 20 milyon liraya mal olacak modern otopark, Şubat ayında tamamlanacak.

Firuzköy Camii'sinin yıkımı ertelendi!

Eski depremlerden kalma çatlaklar ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen Firuzköy Camii'nin yıkım kararı ertelendi...

Seyh Müftü Camii 5 Ocak'ta ibadete açılıyor!

Bursa'nın :Mustafakemalpaşa ilçesinde yer alan tarihi Şeyh Müftü Camii'nde 1 buçuk yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlandı...

Kocaeli Tavşancıl Camii restore ediliyor!

Tarihi yapılara sahip çıkarak kente kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl’da bulunan Çarşı Camii’ni restore ediyor

Kefensüzen Camii Haberi

Kefensüzen Camii

BURSA Osmangazi'de yaşayan Emrah Tepe, Kefensüzen Camisi ile ilgili TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. Bölgelerindeki tarihi bir cami ile 2 mescidin, bürokratik işlemlerdeki yavaşlık ve aksaklık nedeniyle uzun süredir ibadete açılamadığım belirten Tepe, bu durumun bölge halkmı mağdur ettiğini anlattı. Komisyon da, durumu Bursa Valiliği'ne sordu. Valilikten gelen yanıt, caminin satışla 4 kez el değiştirdiğini ortaya çıkardı: 


ELDEN ELE GEZDİ

 "Mülkiyeti, özel şahıslara ait iken, kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ İdaresi'ne geçen ve bu çalışma sırasında ibadete kapatılan Kefensüzen Cami hakkında istenen bügi kapsamında, müftülükteki dosya üe Vakıflar Bölge Müdürlüğündeki dosyadan belgeler derlenmiştir. Bunların ışığında Kefensüzen Camisi'nin Süzen Kelen Camisi Vakfı adına kayıtlı iken; 28 Eylül 1938'de Osman Geçinen isimli şahsa satüdığı belirtilmiştir. Bu şahsın ise söz konusu camiyi 1976'da Hüseyin oğlu Recep...