09 / 05 / 2024

kefilin borcu ödemesi

kefilin borcu ödemesi

Borcunu ödemeyenin ya da verdiği sözü yerine getirmeyenin bütün sorumluluğunu üzerine alan kimse olan kefilin borçtan sorumluluğu nedir? Kefilin malları hacze konu olabilir mi? İşte yanıtı..

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır? Kimler emlak vergisi için ne kadar ödeme yapar? Emlak vergisi ne zaman ödenir?

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Yapılandırılan vergi borcu ne zaman ödenecek?

2014 yılının Eylül ayında yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile mükellefler borçlarını yapılandırdı. Peki, yapılandırılan vergi borcu ne zaman ödenecek? Taksit ödemeleri nasıl olacak?

Vergi borcu taksitlendirme 2015!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile birçok vergi borcu ve alacaklara yapılandırma hakkı tanındı. İşte vergi borcu taksitlendirme 2015 şartları...

Vergi borcu yapılandırma ödeme planı 2015!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu ile vergiler yapıladırıldı. İşte vergi borcu yapılandırma ödeme planı 2015...

Müteahhit sigorta borcu sorgulama!

Sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere müteahhit deniyor. Müteahhit borcu varken iskanı alamıyor. Peki, müteahhit sigorta borcu sorgulama nasıl yapılır?

Yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015!

Torba Yasa ile af getirilen vergilerin yapılandırmaları için başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde son buldu. Peki, ödemeler ne zaman başlayacak? İşte yapılandırılan vergi borcu ödeme tarihi 2015...

Elektrik borcu yapılandırmada son gün yarın!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı getirilen alacaklar arasında elektrik borçları da yer alıyor. Elektrik borcu yapılandırmada son gün yarın...

Maliye Bakanlığı 1 milyon TL'nin üzerinde vergi borcu olanları açıkladı!

Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükellefleri açıkladı. Devlete toplam 14 bin 247 kişi ve kuruluşun 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor

Elektrik borcu yapılandırma için son 2 gün!

6552 sayılı Torba Yasa'da bulunan geçici 2. madde gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor. Elektrik borcu yapılandırma için son 2 gün bulunuyor...

kefilin borcu ödemesi Haberi

kefilin borcu ödemesi

Kefilin borçtan sorumluluğu nedir?

Kefil, asıl borcu olup da borcunu ödemeyenin veya verdiği sözü yerine getirmeyenin bütün sorumluluğunu üzerine alan kimse olarak ifade ediliyor.


Kefalette, müteselsil sorumluluk söz konusu oluyor. Borcun ödenmediği durumlarda alacaklı asıl borçlu ile birlikte kefilin de malları üzerinde hacze gidebiliyor. Ancak, Kefaletten dolayı hapis cezası söz konusu olmuyor. 


İki taraf da ödemeyecek durumunda ise, alacaklının aciz vesikası alması gerekiyor.


Kefilin borçtan sorumluluğu ile ilgili Yargıtay Kararı örneği aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 19. Hukuk Dairesi

ESAS NO : 2012/15421 

KARAR NO: 2013/1789 


Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.


Davacı vekili, müvekkilinin davacı banka ile dava dışı asıl borçlu M... arasında akdedilen...