27 / 04 / 2024

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.



Kiralara gelen yüzde 25 zam sınırından sonra giderek artan ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken pek çok kişi de tahliye ile ilgili detayları merak ediyor.

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak resmi X hesabı https://twitter.com/avtarikcakmak üzerinden bir paylaşım yaptı.

Tarık Çakmak paylaşımında aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şartın kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesi olduğunu belirterek, "Aksi halde temerrüt hali doğmadığından tahliye istenemez." ifadelerini kullandı.

Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:


AİDAT BORCU - TAHLİYE

Aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesidir. Aksi halde temerrüt hali doğmadığından tahliye istenemez.

Yargıtay 6. HD
2015/2926 E
2015/3523 K


"...Davaya dayanak yapılan ve hükme esas alınan 08.04.2011 başlangıç tarihli kira sözleşmesi konusunda taraflar arasında uyuşmazlık bulunmamaktadır.
---
Kira sözleşmesinin özel şartlar bölümünün 6.maddesinde elektrik, su, doğalgaz giderleri, apartmanın aydınlatılması, suyu, ısınması, temizlenmesi gibi nedenlerle doğacak apartman aidatları vb. giderlerin kiracıya ait olup kiracı tarafından ödeneceği kararlaştırıldıktan sonra sözleşmenin ön sahifesinde yakıt parasının G..Site Yönetiminin belirtilen banka hesabına, kira parasının davacının ayrı bir banka hesabına yatırılacağı yazılmıştır. Yukarıda yazılı yasa maddesi hükmüne göre sözleşmede aksi öngörülmediğinden apartman aidatının kiracı tarafından ödenmesi gerekir.
---
Ancak aidat alacağının alacaklısı sözleşmede yazılı olduğu gibi G… Site Yönetimidir. Kiralayan kiracının ödemesi gereken aidat borcunu site yönetimine ödemeden yani, bu koşulu yerine getirmeden kiracıdan ödenmesini isteyemez. Bu durumda Site Yönetimine ödeme yapmadığı anlaşılan davacı aidat borcunun ödenmemesi nedeniyle gönderdiği temerrüt ihtarnamesine dayanarak tahliye isteyemez..."

 

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımına gelen yorum şu şekilde...

 

İl olmaya aday 25 ilçe belli oldu! Bu sekiz kriteri taşıyan ilçeler il olacak!

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

İngiltere'de 4.5 milyon TL'ye ev alabilirsiniz!


Geri Dön