15 / 05 / 2024

Kemah Kalesi

Kemah Kalesi

Erzincan'ın Kemah ilçesindeki tarihi kalede kazı çalışmaları bir yıllık aranın ardından yeniden başlatıldı. Kazı çalışmalarını inceleyen Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir,Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş ve diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kemah Kalesi'nde kazı çalışmaları yeniden başlatıldı!

Erzincan'ın Kemah ilçesindeki tarihi kalede kazı çalışmaları bir yıllık aranın ardından yeniden başlatıldı. Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, kazı çalışmalarını inceledi. İncelemede bulunan Akdemir, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yoğurtçu Kalesi turizme kazandırılacak!

Yunusemre Belediyesi, Yuntdağı bölgesi Uzunburun mahellesinde bulunan Yoğurtçu Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı.

Saathane'deki Samsun Kalesi surları için vali devreye girdi!

Saathane Meydanı'nda ortaya çıkan 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapıldığı belirtilen Samsun Kalesi'ne ait surlar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i harekete geçirdi. Vali İbrahim Şahin, Müze Müdürlüğünden brifing raporu istedi.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Prizren Kalesi'nin dış cephesinde çökme meydana geldi!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı tarihi Prizren Kalesi'nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü. Kale, 700 Bin Dolarlık projeyle geçtiğimiz yıl onarılmaya başlandı..

Prizren Kalesi’nin dış cephesi çöktü!

Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'da bulunduğu sürede kullandığı, kritik bir konuma sahip olan Balkanlar’ın önemli eserlerinden kabul edilen tarihi Prizren Kalesi’nin dış cephesindeki önemli bir bölüm çöktü.

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Ankara Kalesi'nde temizlik yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkana

Bursa Orhangazi Kalesi sosyal tesis mi oluyor?

Bursa’da yıllardır atıl durumda bekletilen Orhangazi Kalesi, yapılacak çalışmalarla yeniden hayat buluyor. 75 bin metrekare alana sahip Orhangazi Kalesi yapılacak düzenlemelerden sonra, sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Orhangazi Kalesi sosyal tesis olacak!

Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Samsun Kalesi'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Kemah Kalesi Haberi

Kemah Kalesi

Erzincan'ın Kemah ilçesindeki tarihi kalede kazı çalışmaları bir yıllık aranın ardından yeniden başlatıldı. 

Kazı çalışmalarını inceleyen Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş ve diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, göreve başladığı zaman valilik olarak mesailerinin, enerjilerinin büyük bölümünü il genelindeki tarihi ve kültürel varlıkları ayağa kaldırmak, bu eserleri yeni nesillere aktarmak için çalışacaklarını söylediğini anımsattı. Bu doğrultuda yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Akdemir, Tercan ilçesindeki Mama Hatun Kervansarayı ve Türbesinde restorasyon çalışmalarını başlattıklarını, ilçelerdeki birçok eski cami ve çeşmede de çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "Bu yıl ayrıca merkezde Çadırcı Hamamının restorasyon işlerine başladık" dçdi. Hem Altıntepe Kalesi'nde hem de Kemah Kalesi'nde kazı çalışmalarının yürütülmesi dolayısıyla çok...