15 / 05 / 2024

kemal akay adana

kemal akay adana

Yaptığı açıklamada kentteki planlama sorununa değinen CHP’li Akif Kemal Akay, sağlıklı, konforlu, dengeli bir çevre yaratmayı amaçlayan şehir planlamasının bugün, sadece ekonomik değer adına kullanıldığını ileri sürdü.

TOKİ'den Adana'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Adana İli Seyhan İlçesi 24' er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adana'ya 4 yeni okul!

Adana İli Seyhan İlçesi 24'er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Kasım tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Adana'ya yeni okul müjdeleri!

Adana İli Seyhan İlçesi 24' er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Kasım'da yapılacak.

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zeydan Karalar 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı” iddialarının doğru olmadığını anlatan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Adanalılar özür bekliyor” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu boş fuar binasını sahra hastanesi olarak mı gösterdi? 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adana'daki bu kez boş fuar binasını “örnek sahra hastanesi” olarak mı gösterdi?

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile kentsel dönüşüm hakkında TOKİ ile ön görüşmelere başladıklarını ileten Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti...

Bekaroğlu İnşaat, Adana'da yeni projeler için düğmeye bastı!

Bekaroğlu İnşaat’ın sahibi Kemal Bekaroğlu, Adana’da 237 bin konut, 95 işyeri yaparak kente imzasını attı. Bekaroğlu son yıllarda insanların güvenlik ve sosyal donatılara fazlasıyla önem verdiğini söyleyerek yeni projeleriyle hayatı kolaylaştıracağını söyledi.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Adana'da Fatma Kemal Timuçin Diş Sağlığı Hastanesi açıldı!

Adana'da Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi törenle açıldı. AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar hastane için "Dişe dokunur bir hizmet" dedi.

Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi açıldı!

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

Akif Kemal Akay: Kentsel çöküntü alanları çağdaş alanlara dönüştürülmeli!

Akif Kemal Akay, farklı türdeki kentsel çöküntü alanları için fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik özelliklerine bağlı olarak uygulanabilecek farklı kentsel dönüşüm modellerinin odak noktasının, bu alanlarda yaşayan insanlar olması gerektiğini vurguladı.

Akif Kemal Akay: İmar planlarında bilimsel veriler yok sayılıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, kentte afet yönetimi konusunda atılan kayda değer bir adımın olmadığını bildirdi...

Akif Kemal Akay: Gecekondular konut sektörünün bir parçası!

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, gecekonduların konut sektörünün bir parçası haline geldiğini belirtti. Akay: "Gecekondu sorununu, konutları yıkmak veya insanları başka yerlere taşımakla olmaz" dedi...

kemal akay adana Haberi

kemal akay adana



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Adana’nın yıllardır plansız bir şekilde büyüdüğünü belirterek, “Adana gibi artık gerilemeye başlamış bir kentte planlama kaçınılmazdır. Türkiye'yi borç batağına sürükleyen yönetimin temel mantığı olan,  ‘plan değil pilav’ düşüncesi Adana’da da sürmektedir. Halen, yıllar önce yapılan ve sadece rant tadilatlarına uğrayan Nazım İmar Planı kullanılmaktadır. Büyümenin getirdiği yanlışlıkların durdurulması için sağlıklı bir planlama gerekli” dedi.


“PLANLAMA GELECEĞE DÖNÜK BEKLENTİLERİ NETLEŞTİRİR”


Yaptığı açıklamada kentteki planlama sorununa değinen CHP’li Akif Kemal Akay, sağlıklı, konforlu, dengeli bir çevre yaratmayı amaçlayan şehir planlamasının bugün, sadece ekonomik değer adına kullanıldığını ileri sürdü. Yapılacak doğru bir planlamayla geleceğe dönük beklentilerin berraklaşıp netleşeceğini kaydeden Akay, “Bu, geleceğe ait belirsizliklerin azalması, tutarlı düşünmek, tüm etkenleri göz önüne...