29 / 04 / 2024

Kemal Yalçın Mübadele Müzesi

Kemal Yalçın Mübadele Müzesi

Araştırmacı ve yazar Kemal Yalçın, Denizli'de hayata geçirilecek mübadele müzesi için arazi bağışı yaptı.

Yazar Kemal Yalçın 'Mübadele Müzesi' için arazi bağışladı!

Araştırmacı ve yazar Kemal Yalçın, Denizli'de hayata geçirilecek mübadele müzesi için arazi bağışı yaptı.

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Edip Yalçın tarafından kuruldu.

Su yalıtımıyla binaların kaderi değişecek!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Bugünkü topladığımız verilere göre binalarımızın ortalama ömrü 30 yıl. Bu binaları su yalıtımıyla yaparsanız bina ömürlerini 80-100 yıla taşımak mümkün olacak. Yönetmeliğin asıl katkısı bu olacak." dedi.

Su yalıtımıyla binaların ömrü 100 yıla çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Resmi Gazete'de yayımlanan Su Yalıtımı Yönetmeliğine ilişkin, "Mevcut binalarda ömür 30 yıl ama bu binaların su yalıtımı doğru yapılırsa binaların ömrünü yaklaşık 80, 100 yıla çıkartabiliriz" diye konuştu.

Emlak Konut Ispartakule Evleri'nin yalıtımını Filli Boya Expert yapıyor!

Emlak Konut Ispartakule Evleri'nin yalıtımını Filli Boya Expert yapıyor. Yalıtım ile projede, konut sahiplerinin doğalgaz faturalarında ayda 400 TL'ye varan tasarruf sağlanabilecek..

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

3. Havalimanı’nın yalıtımı İzocam’a emanet!

3. Havalimanı'nın çatı yalıtımı İzocam Camyünü, temel yalıtımları İzocam Foamboard ile yapılıyor, havalandırma tesisatının yalıtımında ise İzocam ürünleri kullanılıyor.

ODE Yalıtım, 3. havalimanının su yalıtımını yapıyor!

3. Havalimanı ve birçok şehir hastanesi projelerinde ODE Yalıtım ürünleri tercih edildi. 3. Havalimanı’nın su ve mekanik tesisat yalıtımında ODE ürünlerinin kullanılacak.

ODE Yalıtım gözünü Afrika pazarına dikti!

ODE Yalıtım, Eskişehir fabrikasında Mart itibariyle başlayacak üretimle birlikte oluşacak kapasite artışını, ihracatta büyüme için kullanacak. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Dünya markası olmak için önce bölgesel güç olmak gerekiyor. " dedi.

ODE Yalıtım İstanbul ekibi satışın sırlarını anlattı!

Yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden ODE, üç gün süren 2017 Satış Eğitim Toplantısı’nı Çorlu fabrikasında düzenledi.

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

ISIDEM Yalıtım pazar payını 3 kat artırdı!

ISIDEM Yalıtım, 2015 yılının ilk çeyreğinde faaliyete aldığı LEED sertifikalı tesislerinde ürettiği ürünleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüyerek başarısını pekiştirdi.

İzocam Yalıtım Eğitim Merkezi sektör çalışanlarını bilinçlendiriyor!

İzocam Yalıtım Eğitim Merkezi (İYEM), sektör çalışanlarının bilinçlenmesi için gerçekleştirdiği eğitimlerine Eylül ayında da devam ediyor.

Kemal Yalçın Mübadele Müzesi Haberi

Kemal Yalçın Mübadele Müzesi

Anadolu'daki azınlıklar ve mübadiller üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen yazar Kemal Yalçın, Denizli'nin Honaz ilçesinde 1924'te mübadeleyle gelenlerin yaşadıklarını aktaracak bir müze kurulması için belediye ile görüştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre müze çağrısı olumlu cevap bulan Kemal Yalçın, Honaz'da babasından miras kalan 2 bin 500 metrekarelik araziyi belediyeye bağışladı.

Kemal Yalçın, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kurulacak müzede mübadeleyi yansıtan eşyaların yer alacağını söyledi.

Yalçın, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

"Beni yetiştiren Honaz toprağına kültürel yönden de bir katkım olsun istiyorum. Bu, benim ülkeme olan bir vefa borcumdur. Umarım 3-4 yıl içinde mübadele müzesi kurulacaktır. Oradan buraya gelen 1 kaşık bile değerlidir. Müzede her anıyı sergileyeceğiz. Biz kendi geçmişimizi unutmayacağız. Çünkü tarih bizim için önemlidir. Geçmiş, bugünün önsözüdür. Eğer o yıllarda olup bitenlerimizi yeni...