29 / 04 / 2024

Kemeraltı Çarşısı yeniden projelendirme

Kemeraltı Çarşısı yeniden projelendirme

Ortahisar Belediyesi Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden projelendirerek, hem esnafa hem de vatandaşlara çarşıyı daha rahat kullanım imkanı yaratacak düzenlemelere gidiyor..

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde geçici olarak kapatılan Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı...

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Musul'un tarihi çarşısı yeniden imar edilecek!

Terör örgütü DEAŞ ile savaşta büyük zarar gören Musul'un tarihi çarşısı eski haline uygun şekilde yeniden inşa edilecek.

Kemeraltı Çarşısı yeniden projelendirme Haberi

Kemeraltı Çarşısı yeniden projelendirme

Ortahisar Belediyesi Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden projelendirerek, hem esnafa hem de vatandaşlara çarşıyı daha rahat kullanım imkanı yaratacak düzenlemelere gidiyor.


Trabzon’un tarihi işyerlerinin ve esnafının bulunduğu aynı zamanda şehirle özdeşmiş olan Kemeraltı Çarşısı ile Semerciler Caddesi burada işyeri bulunan esnafın da görüşü alınarak yeniden düzenlenecek. Daha önce Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnafı ziyaret ederek yapılacak düzenlemeler hakkında esnafı bilgilendirip görüşlerinin alındığını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Semerciler Caddesi ile Kemeraltı Sokak Sağlamlaştırma Projesi’ kapsamında, 1. etap olarak ’Semerciler Yokuşu, Alacahan Sokak Rölöve ve Sağlıklaştırma Projesi’ çalışmalarına başladık. Proje kapsamında rölöve çalışmaları tamamlandıktan sonra esnaf ile yapılacak çalıştay toplantısı sonrasında talepleri değerlendireceğiz. Bundan sonra da talepler doğrultusunda aydınlatma, teknik çözümlemeler, peyzaj projesi, yer ve sokak üzeri kapatma çalışmalarına başlayacağız. Birinci etap...