19 / 05 / 2024

kemerde baraka

kemerde baraka

Kemer’e bağlı Pınarbaşı Köyü yaylasında hayvancılık yapan 2 kardeş barakaları güneş panelleriyle aydınlatıyorlar...

Baraka Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Kuruldu!

Baraka Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Ataşehir’de İrfan Kızıltepe ve Önder Kızıltepe ortaklığında kuruldu.

Baraka Busıness Yapı İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Baraka Busıness Yapı İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece'de Mustafa Hasanoğlu tarafından kuruldu.

Adana'daki 63 baraka yıkıldı!

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde kanuna aykırı biçimde sit alanı içerisine inşa edilen 63 baraka yıkıldı.

Baraka Tasarım Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baraka Tasarım Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Aydınlı ve Yunus Yıldız ortaklığında kuruldu.

Al Baraka Group İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Baraka Group İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Mansoor Faısal Aldovvaır tarafından kuruldu.

Sitelerde ortak alan işgaline dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire sahibi olduğumuz binada kat mülkiyeti var ama yönetim planı yok. Bazı daire sahipleri bahçede tahtadan baraka yapmış, otopark olarak kullanıyor. İtiraz ettiğimizde yönetim planı ile kendilerine tahsis edildiğini ileri sürüyorlar. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 4 adet baraka evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

TOKİ Kapadokya'nın doğal yapısına uygun dükkanlar inşa etti!

Türkiye'nin, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde baraka tarzı iş yerlerinin yer aldığı bölgelere TOKİ tarafından doğal yapıya uygun iş yerleri inşa ediliyor.

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

Karşıyaka’da yıkım operasyonu!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Şemikler’de hurdacılar tarafından kurulan baraka ve çadırları kaldırarak bölgenin önemli bir sorununu çözüyor.

Kapadokya'daki baraka tarzı 41 iş yeri yıkıldı!

Nevşehir Kapadokya'da yıkımına karar verilen 41 baraka tarzı iş yeri kaldırıldı. 

Baraka Business Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baraka Business Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Laetica K. Mwanji ve Teddy Bilumbu Tshowa tarafından kuruldu. 

kemerde baraka Haberi

kemerde baraka

Kemer’e bağlı Pınarbaşı Köyü yaylasında hayvancılık yapan 2 kardeş, yıl boyunca kaldıkları barakada ihtiyaç duydukları elektriği güneş enerjisinden elde ediyor. 


Köy yaylasında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ali, Osman ve Süleyman Seven kardeşler, yıl boyunca zamanını köyün dışındaki barakalarında geçiriyor. Bulundukları yerde elektrik bulunmayan kardeşler, barakalarının yanına anlaştıkları firma tarafından kurulan güneş panellerince üretilen elektrikle beyaz eşyalarını kullanmaya başladılar. Kardeşlerden Osman Seven ise maddi durumunun elvermemesi nedeniyle barakasına güneş enerjisi paneli kurduramadı. Ali Seven, “Sistem bir gün boyunca 1200 volt elektrik üretiyor. Üretilen bu elektrik barakamızdaki tüm cihazları çalıştırmaya yetiyor. Gündüz alınan enerji akülere depolanarak, gece de kullanıma yeterli oluyor” diye konuştu. Seven, sistem için 6 bin lira masraf yaptığını...