27 / 04 / 2024

Karşıyaka’da yıkım operasyonu!

Karşıyaka’da yıkım operasyonu!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Şemikler’de hurdacılar tarafından kurulan baraka ve çadırları kaldırarak bölgenin önemli bir sorununu çözüyor.



İzmir Karşıyaka Belediyesi, Şemikler’de hurdacılar tarafından kurulan baraka ve çadırları kaldırıp bölgenin önemli bir sorununu çözüme kavuşturuyor.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Çevre ve asayiş konusunda meydana gelen ciddi sıkıntılara son vermek için tüm kaçak unsurlar tek tek yıkıldı, arazi tamamen tahliye edildi ve temizlendi. Gerçekleşen çalışmanın kalıcı hale gelmesi için Emniyet işbirliğinde gerekli tüm tedbirler alındı.

İKİ GÜN SÜRDÜ

Şemikler Mahallesi, Mavişehir İZBAN hattı yanında bulunan ve hurda toplayıcılarının yaşam alanı oluşturan 5 dönümlük araziye, Karşıyaka Belediyesi ekiplerince yıkım operasyonu yapıldı.

İki gün boyunca çalışmalarına devam edilen 9 adet çadırın ve barakaların yıkımı olaysız olarak tamamlandı. Ayrıca hurdalar ve atıklar kaldırıldı, temizlik işlemleriyle alanın sağlıklı ve güvenli hale geldi. Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılıp, alana tekrar çadır ya da baraka kurulmaması için gerekli önlemler alındı, arazinin etrafına güvenlikli tel örgüler çekileceği kaydedildi.

“KALICI ÇÖZÜM SAĞLADIK”

Uzun süredir devam eden bu sorunu çözmek amacıyla çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kent düzenini, toplum sağlığını ve güvenliğini korumak bizim en önemli vazifemiz. Şemikler Mahallemizdeki söz konusu arazi üzerinde yaşanan tablo, bu konularda büyük sıkıntı yaratıyor, çevre sakinlerinin çok yoğun şikayetlerine yol açıyordu.

Daha önce de çadır ve barakalar yıkılıyor ancak yerine hızla yenileri kuruluyordu. Bu nedenle çok titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Bölgede yaşayan hurdacılar ve ailelerine durumu anlatarak taşınmalarını istedik.

Alanı boşaltmanın yanı sıra, yaptığımız iş ve işlemlerin kalıcı hale gelerek sorunun tekrar etmemesi için Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte gerekli tedbirleri aldık, planlamamızı yaptık. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılığı sergilemeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Geri Dön