05 / 05 / 2024

Ken Yeang Nereli

Ken Yeang Nereli

Mimar Ken Yeang, ülkemizde Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi ve eski adıyla Tulip Turkuaz, yeni adıyla Biristanbul projesinin mimarı olarak bilinir. Peki Malezyalı Mimar Ken Yeang kimdir? İşte özgeçmişi...

Bendevi Palandöken: Yeni AVM'ler esnafa zarar veriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni AVM'lerin üretim merkezi veya fabrika olmadığını, esnafa zarar verdiğini belirtti.

Palandöken A.Ş'den Erzurum'a 16 milyon liralık yatırım!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan ve 5 ay önce faaliyete başlayan Palandöken A.Ş. planladığı 16 milyon liralık yatırımın 6 milyon liralık kısmını gerçekleştirdi.

Palandöken'de yol genişletme çalışmaları devam ediyor!

Palandöken İlçe Belediyesi tarafından başlatılan asfalt, yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor.

Bendevi Palandöken: Kentsel dönüşümde esnaf unutulmamalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "TOKİ şehir gibi kurduğu mahallelerde halka hizmet verecek esnafımızı da unutmamalıdır. Yapılacak olan esnaf mahalleleri ile ekonominin kılcal damarı olan esnafımız da düşünülmelidir.

Palandöken kayak tesislerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi talip oldu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ( ÖİB ), Erzurum ’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirtti.

Palandöken kayak tesisleri ihalesine teklif gelmedi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ( ÖİB ), Erzurum ’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirtti.

Palandöken'de icradan 23 milyon TL'ye satılık arsa!

Erzurum 4.İcra Dairesi, Palandöken'de bulunan, imar planında Turizm Tesis alanı, günübirlik dinlenme alanı ve otopark alanı şeklinde gözüken arsayı 23 milyon TL bedelle açık artırma usulüyle ihale edecek.

Palandöken tesisleri ihalesi için son gün 30 Temmuz!

Palandöken tesisleri için 30 Temmuz'da son teklifler alınacak. En sıcak istekli Erzurum Büyükşehir Belediyesi. Başkan Sekmen, "İlgili bakanlarla görüştüm. İhale süreci tamamlanacak. Alan olmadı, hemen devir isteyeceğiz" dedi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

Erzurum Palandöken'de yol çalışmaları başladı!

Erzurum Palandöken Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ramazan ayı olmasına rağmen hız kesmeyerek Yıldızkent, Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde seri sıcak asfalt döküm çalışması başlattı

Uğur Köken kimdir?

İnşaat Mühendisi Uğur Köken kimdir? Uğur Köken, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Uğur Köken, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Uğur Köken...

Erzurum Palandöken'de 5.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Erzurum İli, Palandöken Harput Mahallesi'nde bulunan arsa 5 milyon 603 bin 640 TL'ye kapalı teklif usulüyle 23 Temmuz günü ihale edilecek.

Bendevi Palandöken: Turizmdeki düşüş esnafı olumsuz etkileyecek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turist sayısındaki dönemsel düşüşün esnafı kısa süreli olumsuz etkileyebileceğini ve bayramdan sonra iç turizmin pik yapması ile her şeyin düzeleceğini söyledi.

Ken Yeang Nereli Haberi

Ken Yeang Nereli

Ken Yeang kimdir?


Penang Malezya’da 1948 yılında dünyaya gelen Ken Yeang, Malezya’nın yanı sıra, ABD ve İngiltere’de öğrenim gördü. Doktorasını Cambridge Üniversitesi’nde yapan Yeang, Pensilvanya ve Harvard Üniversiteleri'nden dersler aldı.


Anavatanı olan Malezya dışında da birçok uygulanmış projesi vardır. Ayrıca 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Küçükçekmece’de yer alan gelişme alanındaki tasarım yarışmayı Ken Yeang kazanmıştır. 


Yeang’ın yeşil tasarım konusundaki çalışmaları, Cambridge Üniversitesi’ndeki doktora eğitimine dayanmaktadır (1971-1974). Ar-Ge çalışmaları ile devam eden bu süreç, ekolojik tasarım ve planlama, bioklimatik tasarım ve yüksek yapılar alanında birçok bilimsel yayına dönüşmüştür. Yayınları içinde; The Skyscraper: Bioclimatically Considered, The Green Skyscraper: The Basis for Designing Sustainable, Intensive Buildings ve son kitabı Ecodesign: A manual for Ecological Design sayılabilir.


RIBA üyesi Yeang, 35 yıllık profesyonel deneyimi sonucunda yüzlerce proje...