14 / 05 / 2024

Kenan Akbayram fay hattı açıklamaları

Kenan Akbayram fay hattı açıklamaları

Önceki yıllarda büyük depremlerin meydana geldiği Bingöl, Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Varto Fay Zonları için açıklamalarda bulunan  Dr. Kenan Akbayram, kritik uyarılarda bulundu.

Uzman isim tek tek açıkladı: Bu faylar tehlikeli! Son dakika deprem uyarısı! 

Elazığ'da 30 Mart'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, önemli açıklamalarda bulundu ve bazı noktalara deprem riski açısından dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Uzman isimden çarpıcı deprem açıklaması: Resmen eli kulağında! 7 şehre son dakika uyarısı! 

Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Araştırma Merkezi Müdürü, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, deprem riski olan yerleri tek tek sıraladı. 

Kenan Akbayram'dan üç fay hattı için kritik uyarı!

Önceki yıllarda büyük depremlerin meydana geldiği Bingöl, Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Varto Fay Zonları için açıklamalarda bulunan  Dr. Kenan Akbayram, kritik uyarılarda bulundu.

Bingöl'de daha büyük depremler olabilir!

Bingöl Üniversitesi Enerji Çevre ve Doğal Afet Araştırmaları Merkezi Müdürü Kenan Akbayram, "Burada çok daha büyük depremler maalesef olacak. Burası uzun süredir bizim bildiğimiz bir sismik boşluk. Burada, 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" dedi...

Engin Er: Binalar fay hatlarının üstüne yapılıyor!

Engin Er, Türkiye’de belediyelerin plansız imar çalışmaları yüzünden fay hatları üzerine binalar yapıldığını iddia etti. Er, “Önlem alınmazsa depremler daha çok can almaya devam edecek” dedi.

Kenan Kalı: Yeni yatırımlar aralıksız devam etmeli!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, “İşadamları olarak hepimiz, ülkemizin geleceğine güvenmeli ve yeni yatırımlara aralıksız devam etmeliyiz” dedi.

Fay Konut İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fay Konut İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Faruk Layık ve Fevzi Layık ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 27 Eylül'de Sultangazi'de kuruldu.

Manisa Sarıgöl'de fay hattındaki evler yıkılıyor!

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 28 Mart 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra ilçe içinde oluşan 3,5 kilometrelik hareketli fay hattının üzerinde son 15 yılda büyük hasar gören 95 ev ve iş yerinin yıkım çalışmaları sürüyor.

Kenan Kalı: İzmir'de 30 bin yeni konuta ihtiyaç var!

İzmir'de halen devam eden 52 projedeki 15 bin yeni konutun, kentin sadece 6 aylık ihtiyacını karşılayabileceğine de dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, “Ama asıl sorun, İzmir’de daha fazla arsa oluşturmak." dedi.

Kenan Kalı: Risk almalı ve yatırım yapmalıyız!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, işçisinden köylüsüne, işvereninden çalışanına ülkemize güvenmemiz gerektiğini söyleyerek, "Milletçe ülkemize güvendiğimiz, inandığımız ve el ele verdiğimiz, hep beraber çalıştığımız sürece aşamayacağımız zorluk yok" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'deki iki oteli kapandı!

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun Cihangir'deki iki oteli kepenk indirdi. İmirzalıoğlu, otellerin müşterisi azalınca otelleri apartmana çevirmeye karar verdi.

Kenan Evren Lisesi, Fenerbahçe'nin oluyor!

Fenerbahçe, uzun süredir kulübe kazandırmaya çalışılan Kenan Evren Lisesi'nin arazisi konusunda mutlu sona yakın. Maliye yetkilileri devir için yeşil ışık yaktı.

Kocaeli Yuvacık Fay Hattı Yolu’nun genişliği 20 metre olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele ilçesi Aşağı Yuvacık ile Yukarı Yuvacığı birbirine bağlayan Yuvacık Fay Hattı yolunda yenileme çalışması başlattı. 8 metrelik yol, 20 metreye genişleyecek ve yaklaşık 2 bin 500 ton asfalt atılarak modern hale getirilecek.

Kenan Akbayram fay hattı açıklamaları Haberi

Kenan Akbayram fay hattı açıklamaları

Topraklarının neredeyse tamamına yakınının fay zonları üzerinde yer alması Türkiye'yi Deprem bakımından oldukça riskli konuma sokuyor. Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın haberine göre;AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan en son bilgilendirmede 10 senede ülkemiz ve yakın çevresinde meydana gelen deprem sayısı 279 bin 357 olarak açıklandı. Sırf 2020’de 33 bin 824 yer sarsıntısı kaydedildi.

Bu rakam bir sene önceki verilerle karşılaştırıldığında deprem sayısında yüzde 44’lük bir artış olduğu belirleniyor. 2021 senesi için henüz genel bir veri açıklanmadı ama bu yıl da depremler gündemde yer aldı. Örneğin daha geçen ay 8 Kasım’da Konya Meram’da 5.1, 17 Kasım’da Düzce’de 5.0, 19 Kasım’da ise yerin 5.18 kilometre derinliğinde merkez üssü Erzurum Köprüköy olan 5.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Büyüklüğü 2 ila 3.5 arasında çok fazla yaşanmayan depremler...