19 / 07 / 2024

kend suyunu kendi üreten bina

kend suyunu kendi üreten bina

Sanayi devrimi ile beraber çeşitli nedenlerle doğaya zarar veren teknoloji, bu kez çözüm için kullanıldı

İşte kendi kendine yetebilen Earthship konutlar!

Mimar Michael Reynolds, ‘Earthship’ adını verdiği kendi kendine yetebilen konutları geliştirdi. Geri dönüşüm malzemeleriyle inşa edilen bu konutlar kendi elektriğini üretiyor, kendi suyunu topluyor, ısıtma ve soğutmayı yalıtımla sağlıyor ve içerisinde gıda üretilebiliyor.

Herkes evinde kendi elektriğini üretecek!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, 'Yeni enerji oyununda herkes evinde kendi elektriğini üretecek' dedi.

Ahmet Murat Binark kendi şirketini kurdu!

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark kendi gayrimenkul şirketini kurdu. BNRK Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile kuruldu.

Avrupa'da konut yetersizliğine karşı yüzen evler inşa ediliyor!

Avrupa ülkeleri, konut yetersizliğine karşı yüzen evler yapılıyor. Fraunhofer Enstitüsünün geliştirdiği evler kendi elektriğini, suyunu ve ısınma kaynağını üretiyor. Evin dışını kaplayan güneş pilleri ısınmayı sağlıyor.

Google kendi şehrini kuruyor!

Eskiden Google olarak bilinen ve artık Google'ın ana firması olan Alphabet'i çevreleyen söylentiler, firmanın kendi tekno-ütopya şehrini kurmayı planladığını gösteriyor.

ŞUTSO kurduğu sistemle kendi enerjisini üretecek!

Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelinin en fazla olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) kurduğu sistemle kendi enerjisini üretmeye başladı.

İşte Mimar Selim Yuhay'ın kendi evi!

Evim Şahane programıyla tanınan mimar Selim Yuhay, üç yıldır evleri ücretsiz olarak yeniliyor. Bugüne kadar yüzlerce evde harikalar yaratan Mimar Selim Yuhay'ın kendi için dizayn ettiği ev de göz alıyor.

Kendi işini kurmanın yolu gayrimenkul bayiliğinden geçiyor!

İş kurmak ve kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak hangi alanda faaliyet göstereceğine karar vermek oldukça zor. Bu kararı kolaylaştıran gayrimenkul sektörü, pek çok girişimciyi gayrimenkul bayiliği açmaya yöneltiyor.

Bayim Olur Musun Fuarı kendi alanında rekor kırdı!

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı' kendi alanında rekorlara imza attı. 2014'te fuara 277'si yerli 23'ü yabancı 300 firma katılırken rakamlar bu yıl 330'u yerli, 35'i yabancı 365'e ulaştı.

ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi kendi enerjisini üretecek!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, Yeşil Enerji Projesi kapsamında kuracağı güneş pilleri ve doğalgaz çevrim sistemiyle kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor.

ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kendi enerjisini üretecek!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, "Yeşil Enerji Projesi" kapsamında kuracağı güneş pilleri ve doğalgaz çevrim sistemiyle kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor.

Kendi iş yerini açan 3 yıl gelir vergisi ödemeyecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kendi iş yerini açan gençlerden 3 yıl boyunca gelir vergisi almayacaklarını bildirdi.

TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin konut inşa edecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

kend suyunu kendi üreten bina Haberi

kend suyunu kendi üreten bina

İngiltere'nin Başkenti Londra'da elektronik devi Siemens, gelişen teknolojinin doğaya verdiği zararı önleyecek yeni tekniklerin bir arada kullanıldığı kendi enerjisini üreten ve suyunu arıtan "akıllı" bina yaptı. Sanayi devriminin simgesi haline gelen Kristal Palas'tan yola çıkılarak kristal şeklinde yapılan binaya aynı isim verildi. Yoğun bir çalışmanın ardından bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Kristal bina, geçtiğimiz hafta açıldı. Türkiye'den sadece Sabah gazetesinin katıldığı açılışta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan ile Londra Belediye Başkanı Boris Jhonson ile beraber çok sayıda davetli de yer aldı. Doğu Londra'da Thames Nehri kıyısında olimpiyat oyunları açılışı yapılan stadyumun hemen yakınında inşa edilen binanın açılışında ışık ve dans gösterileri yapıldı. 


KENDİ SUYUNU ÜRETİYOR 

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Kristal binanın tarihi limana yeni bir...