15 / 05 / 2024

kendi evimi teminat göstererek konut kredisi almak

kendi evimi teminat göstererek konut kredisi almak

Bankaların tüketicilerine kullandırdığı krediler arasında teminatlı krediler de yer alıyor. Sizin de bir eviniz olduğunu ve evi teminat olarak göstererek kredi almak istediğinizi düşünelim. "Evimin üzerine kredi alabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kendi binasını dönüştürecek vatandaşa teminat yükü yok!

Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşları mağdur etmeyecek yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaş teminat yükünden kurtarılıyor.

Kendi evini yapacaklara iyi haber! Teminat alınmayacak!

Riskli alanlarda 6306 sayılı kanun kapsamında inşaat alanı 500 m2'yi geçmeyen yapılarda yüzde 10 teminat alınmayacak.

DASK azami teminat limiti!

DASK poliçesi bulunmayan yapılar, kiraya verilemediği gibi satılamıyor. DASK poliçesi yıllık olarak düzenleniyor. Peki, DASK azami teminat limiti ne kadardır? İşte zorunlu DASK poliçesi...

İnegöl Belediyesi 32 konutu satışa çıkarıyor!

İnegöl Belediye Başkanlığı, kendi mülkiyetindeki TOKİ 2. Etapta bulunan 32 adet konutu satmak üzere ihale düzenliyor. 2. Etap TOKİ Konutlarındaki 32 konut için 2 milyon 600 bin lira tahmini bedel ve 78 bin lira geçici teminat tayin edildi.

İnegöl Belediye Başkanlığı TOKİ’deki 32 Adet konutu satışa çıkardı!

İnegöl Belediye Başkanlığı, kendi mülkiyetindeki TOKİ 2. Etapta bulunan 32 adet konutu satmak üzere ihale düzenliyor. 2. Etap TOKİ Konutlarındaki 32 konut için 2 milyon 600 bin lira tahmini bedel ve 78 bin lira geçici teminat tayin edildi.

Bozcaada halkı kendi kararını verecek!

Bozcaada halkı kendi kararını verecek. AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale’nin gündeminde olan 1 / 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yangın sigortası teminatı!

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Peki binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları teminat kapsamında mı?

YHT'de bayram biletleri tükendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren' lerde (YHT) 2 - 3 Ekim ile 7 - 8 Ekim' de biletler tükendi...

Bayim Olur Musun ile kendi işinizin patronu olun!

Bayim Olur musunFranchising Fuarı, yıllardır kendi işinin patronu olmanın hayaliyle tutuşanların bu hayalini gerçekleştirme fırsatı sunuyor. 5 bin liraya da, 1 milyon liraya da kendi işinizin patronu olabilirsiniz...

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak!

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.

Haliç Rezidans Alibeyköy'de 1+1'ler tükendi! 390 bin TL'ye 2+1!

Alibeyköy'de yer alan Haliç Rezidans projesi kapsamında yer alan dairelerden 1 oda 1 salon olanların tamamı tükendi. Projedeki 2 oda 1 salon dairelerin fiyatları 390 bin TL'den başlıyor.

MEGSİS uygulamasıyla vatandaş internet üzerinden kendi parselinin yerini görebilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaş artık internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor...

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek!

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek. Bitlis'te, Nemrut eteklerinde yer alan jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

kendi evimi teminat göstererek konut kredisi almak Haberi

kendi evimi teminat göstererek konut kredisi almak

Evimin üzerine kredi alabilir miyim?

Bankaların tüketicilerine kullandırdığı krediler arasında teminatlı krediler de yer alıyor. Nakit ihtiyacın karşılanması için; sahip olunan konut teminat olarak gösterilerek Konut Teminatlı Tüketici Kredisi kullanabiliniyor.


Evin üstüne alınacak kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.  Genel olarak bu kredi ile;


Tatil, eğitim, seyahat gibi tüm bireysel harcamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.


Tüm borçlarınızı birleştirerek, tek kredi altında ödemelerinizi takip edebilirsiniz.


Mevcut kredinizi kullandığınız KTTK ile kapatabilir ve ev teminatını ilgili bankaya taşıyarak nakit ihtiyacınıza çözüm yaratabilirsiniz.


üüBireysel kredilerde alınan %5 BSMV'den muaf olarak vergi avantajı sağlayabilirsiniz.


Teminat olarak göstereceğiniz konutun ekspertiz değerinin en fazla %75’ine kadar kredi kullanabilir, kredinizi 36 ay vade ile bütçenizi sarsmadan ödeyebilirsiniz.


Teminat olarak gösterdiğiniz konutun ipoteği yeterlidir. Genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte, ilgili banka gerekli görürse kefil talep edebilir.


Kredi için...