01 / 05 / 2024

Evimin üzerine kredi alabilir miyim?

Evimin üzerine kredi alabilir miyim?

Bankaların tüketicilerine kullandırdığı krediler arasında teminatlı krediler de yer alıyor. Sizin de bir eviniz olduğunu ve evi teminat olarak göstererek kredi almak istediğinizi düşünelim. "Evimin üzerine kredi alabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı...



Evimin üzerine kredi alabilir miyim?

Bankaların tüketicilerine kullandırdığı krediler arasında teminatlı krediler de yer alıyor. Nakit ihtiyacın karşılanması için; sahip olunan konut teminat olarak gösterilerek Konut Teminatlı Tüketici Kredisi kullanabiliniyor.


Evin üstüne alınacak kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.  Genel olarak bu kredi ile;


Tatil, eğitim, seyahat gibi tüm bireysel harcamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.


Tüm borçlarınızı birleştirerek, tek kredi altında ödemelerinizi takip edebilirsiniz.


Mevcut kredinizi kullandığınız KTTK ile kapatabilir ve ev teminatını ilgili bankaya taşıyarak nakit ihtiyacınıza çözüm yaratabilirsiniz.


üüBireysel kredilerde alınan %5 BSMV'den muaf olarak vergi avantajı sağlayabilirsiniz.


Teminat olarak göstereceğiniz konutun ekspertiz değerinin en fazla %75’ine kadar kredi kullanabilir, kredinizi 36 ay vade ile bütçenizi sarsmadan ödeyebilirsiniz.


Teminat olarak gösterdiğiniz konutun ipoteği yeterlidir. Genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte, ilgili banka gerekli görürse kefil talep edebilir.


Kredi için aranan diğer koşullar..

Kredi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.



Konut kredisi alırken istenen belgeler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön