28 / 04 / 2024

Miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim?

Miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim?

Konut kredisi, mesken alımlarında bankalardan kullanılan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı...



Miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim?

Konut kredisi, mesken alımlarında bankalardan kullanılan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi için aranan koşullar, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Öncelikle mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Kredi kullanılmak istenilen evin de aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Kredi, akrabalık ilişkisi bulunan bir kimseden alınacak ev için kullanılamıyor.


Peki, miras kalan bir ev için, evin tamamını satın almak için kredi kullanılabilir mi? Siz de "Miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Miras yolu ile bir bölümü de olsa sahip olunan evin kalan bölümleri için konut kredisi kullanmak mümkün olmuyor. 


Bankalar konut kredisi kullandırımlarında evi ipotek altına alırlar. Sizin durumunuzda bankanın evin bir bölümünü ipotek altına alması mümkün olmaması nedeni ile kredi onaylanmıyor. 



Miras kalan ev nasıl paylaşılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön