28 / 04 / 2024

kendin yık kendin yap

kendin yık kendin yap

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Garanti Mortgage’ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği ‘Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’ni İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin (İnder) öncülüğünde başlatıyor.

Kentsel dönüşümde kendin yık kendin yap modeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Garanti Mortgage ile Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu işbirliği ile başlanılan ‘Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm’ projesi ilk etapta İstanbul’da uygulanacak.

Kentsel dönüşümde kendin yık-yap dönemi başlayacak!

Murat Kökbudak, kentsel dönüşüm yasasının kendin yık - yap modelini desteklediğini anlatarak, yasa kapsamında binasını kendisinin yenilemek isteyenlere 100 bin liraya kadar kredi verildiğini aktardı...

Evini kendi yıkıp kendi yapana vergi avantajı!

Evini kendi yıkıp yapana vergi indirimi uygulanacak. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'Kentsel dönüşümde özel taahhüt- kendin yık kendin yap modeline vergi avantajı' başlıklı yazı kaleme aldı...

Kendin yık-yap modeli kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmasına rağmen konutların yenilenme sürecinin yavaş islemesi tüm tarafların mağdur olmasına neden oluyor. Sistemi hızlandıracak formül ise 'kendin yık - yap modeli görülüyor.

Kentsel dönüşüme 'kendin yık-yap' modeli!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmasına rağmen konutların yenilenme sürecinin yavaş islemesi tüm tarafların mağdur olmasına neden oluyor. Sistemi hızlandıracak formül ise 'kendin yık-yap modeli görülüyor.

Kentsel dönüşümde kendin yık-yap dönemi başlayacak!

Murat Kökbudak, kentsel dönüşüm yasasının kendin yık - yap modelini desteklediğini anlatarak, yasa kapsamında binasını kendisinin yenilemek isteyenlere 100 bin liraya kadar kredi verildiğini aktardı...

Kendin yık-yap modeliyle binlerce bina hızlıca dönüşecek!

Anahtar Proje Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kökbudak, dönüşüm yasasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen kentlerin yenilenemediğini anlatarak, kendin yık - yap modelinin süreci hızlandıracağını vurguladı.

Süleymaniye Medresesi'ne yıkım kararı çıktı

Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması için Türkiye'ye baskı yapan Yunanistan bu okulun muadili sayılan Rodos'taki Süleymaniye Medresesi'nin yıkımına başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kartal'da arsa satacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kartal'da arsa satmak üzere ihale düzenledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden satılık arsa!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ticaret alanı arsası satmak üzere ihale düzenledi

Avcılar'da denize kayan villalar yıkılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Avcılar'da aralarında AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun tripleks villasının da bulunduğu 15 binayı hayati tehlike arz ettiği için yıkıyor

Joy Group dünyanın en büyük 115. otel grubu oldu

Türkiye'nin büyük otel gruplarından Joy Group, "dünyanın en büyük otel grupları sıralaması"nda 115'inci oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden satılık gayrimenkul!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu ve Meram'da 2 adet gayrimenkul satmak üzere ihale düzenledi

Büyükçekmece Belediyesi'nden satılık gayrimenkul!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı 6 adet ofisi satışa çıkardı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu ve Meram ilçelerinde 2 adet arsa satacak

kendin yık kendin yap Haberi

kendin yık kendin yap

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların dönüşümüyle ilgili olarak Garanti Mortgage’ın Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği ‘Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi’ni İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin (İnder) öncülüğünde başlatıyor.


Projeyle birlikte inşaat şirketleri veya müteahhitlerin imar artışı ya da kendilerine düşecek ilave kat olmadığı için yapımını üstlenmeyi tercih etmedikleri binalar dönüştürülecek.


Bunun için malikler için gereken finansman, koordinasyon ve garantörlük banka öncülüğündeki proje ortaklarıyla yönetilecek.


Kurgu değişecek


Riskli alan olarak belirlenen 2.5 milyon yapının bu kapsama girdiği tahmin edilirken, maliklerin istekleri göz önüne alındığında ortalama bir dairenin bu sistemle dönüşmesi metrekare fiyatı olarak 1.500 lira ile 2 bin 500 lira arasında yansıyacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm ve Alt Yapı Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, genelde kentsel dönüşümün ‘emsal artışına bağlı bir...