16 / 05 / 2024

kent haberleri Aliağa

kent haberleri Aliağa

Aliağa Belediyesi’nin yapı ömrünü tamamladığı için yıktığı Belediye Düğün Salonu yerine inşa ettiği “Çok Amaçlı Sosyal Kompleks” projesinde sona yaklaşılıyor...

Aliağa'da kentsel tasarıma ihtiyaç var!

Aliağa'nın geleceğe yönelik bir kentsel tasarıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Körfez Beş Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Kahraman Cengiz, "Aliağa eskiden küçük bir yerken şimdi büyük bir kent oldu." dedi.

Aliağa Belediyesi yeni hizmet binası ihalesi 23 Şubat'ta!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yeni Mahalle Örnek Kent mevkinde, 14 bin 788 metre kare üzerine yapılacak, yeni hizmet binası yapımı öncesi hazırlıkları için proje hazırlama ihalesine çıkacak.

Aliağa'ya 1 milyon 350 bin TL'ye kent güvenlik sistemi kurulacak!

İzmir’in Aliağa İlçesi, alt yapısı Aliağa Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen girişim ile Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’na (MOBESE) kavuşuyor..

Aliağa kanal projesinde yüklenici firma işi bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa'da yeni bir şokla karşı karşıya kaldı. İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılında ihalesine çıktığı 150 kilometrelik kent içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi yüklenici firmanın işi yarım bırakması nedeniyle ortada kaldı.

Aliağa Kanal projesi yarım kaldı!

Aliağa kent içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi projesi, yüklenici firmanın işi yarım bırakması nedeniyle ortada kaldı. Büyükşehir, yeni arıtma tesisi için önemli olan şebekenin kalan kısmı için önümüzdeki ay yeniden ihaleye çıkacak.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa Seyitali RES imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Yüksekköy Mevkii’nde, Seyitali RES Projesine ait Santral Sahasında ilave olarak yapılacak rüzgar türbini için 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Liman şehri Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak!

Son yıllarda sanayi ve enerji yatırımları ile hızla büyüyen, Petkim'in dev yatırımlarının yanı sıra limancılık ve organize sanayi bölgesi olan İzmir Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak.

Hampton by Hilton İzmir Aliağa'ya geliyor!

İzmir Aliağa bölgesinde yükselecek olan Hampton by Hilton otel projesi 3 yıldızlı olacak. Hampton by Hilton İzmir projesi 121 odalı 242 yataklı olarak tasarlandı...

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Aliağa Limanları Türkiye'nin yükselen değeri!

Alsancak Limanı'nın sadece yolcu limanı olarak mı kalacağı yoksa revize edilerek kapasitesinin büyütüleceği mi tartışılırken, Aliağa limanlarındaki yükseliş devam ediyor.Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyu değerlendirdi.

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı revize edilerek yeniden askıya çıktı. Bakanlığın 4 Aralık 2014 tarihinde onayladığı Aliağa Paşaçiftliği imar planı revizyonu dün yeniden askıya çıktı...

kent haberleri Aliağa Haberi

kent haberleri Aliağa

Temeli Kasım ayında atılarak yapımına başlanan sosyal yaşam merkezi açılış için gün sayıyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa’ya uzun yıllar hizmet verecek tesisleri hızla tamamladıklarını belirterek, “Aliağa’nın düğünden sinema salonuna kadar, gençlik merkezinden restorana kadar çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak bu tesisi kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu projemizle Aliağa’da sosyal yaşam canlanacak” dedi.


DIŞ CEPHE KOMPOZİT KAPLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Kentte yaşayan yurttaşların düğün salonu, sinema salonu bowling salonu gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Çok Amaçlı Sosyal Kompleksin dış cephe kaplama işlemlerinin yüzde 90’ı tamamlandı. Çok amaçlı hizmet verecek tesisin zamanından önce bitirilmesi için Aliağa Belediyesi ve yüklenici firma ekibi seferber oldu.


HER KATA SPRİNK YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ DÖŞENDİ

Aliağa Belediyesi’nin Son teknoloji yapı sistemlerine uygun şekilde tasarladığı Çok Amaçlı Sosyal Kompleks’te olası kaza,...