29 / 04 / 2024

Aliağa'da inşa edilen sosyal komplekste sona yaklaşılıyor!

Aliağa'da inşa edilen sosyal komplekste sona yaklaşılıyor!

Aliağa Belediyesi’nin yapı ömrünü tamamladığı için yıktığı Belediye Düğün Salonu yerine inşa ettiği “Çok Amaçlı Sosyal Kompleks” projesinde sona yaklaşılıyor...



Temeli Kasım ayında atılarak yapımına başlanan sosyal yaşam merkezi açılış için gün sayıyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa’ya uzun yıllar hizmet verecek tesisleri hızla tamamladıklarını belirterek, “Aliağa’nın düğünden sinema salonuna kadar, gençlik merkezinden restorana kadar çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak bu tesisi kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu projemizle Aliağa’da sosyal yaşam canlanacak” dedi.


DIŞ CEPHE KOMPOZİT KAPLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Kentte yaşayan yurttaşların düğün salonu, sinema salonu bowling salonu gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Çok Amaçlı Sosyal Kompleksin dış cephe kaplama işlemlerinin yüzde 90’ı tamamlandı. Çok amaçlı hizmet verecek tesisin zamanından önce bitirilmesi için Aliağa Belediyesi ve yüklenici firma ekibi seferber oldu.


HER KATA SPRİNK YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ DÖŞENDİ

Aliağa Belediyesi’nin Son teknoloji yapı sistemlerine uygun şekilde tasarladığı Çok Amaçlı Sosyal Kompleks’te olası kaza, deprem, yangın gibi durumlara karşı önlemler alındı. Her kata Sprink Yangın Söndürme sistemi döşenen asma tavan işleri de tamamlandı.


ENGELLİLERE UYGUN SİNEMA SALONU

Projede bulunan, Vatandaşlara sosyal bir aktivite imkânı sunacak olan 200 kişilik 3 Boyutlu sinema salonu engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlandı.  Sinema Salonunun tüm düzenleme çalışmaları tamamlanırken, Bowling Salonunun tamamlanması için ise bowling makinelerinin gelmesi bekleniyor.


MUTFAKTA HER TÜRLÜ KONFOR DÜŞÜNÜLDÜ

Aliağa Belediyesi Çok amaçlı Sosyal Kompleks’in zemin katında bulunan Düğün Salonu ile birlikte yaklaşık 1500 kişilik yemek ve ikram hazırlanacak Mutfak yer alıyor. Mutfak, Soğuk hava deposu, fırın, ocak, bulaşık makinesi, kuru erzak deposu ve bulaşıkhane bulunan mutfak yemekli düğün yapmak isteyen konuklara hizmet verecek. Öte yandan, bina içerisindeki 12 kişilik asansör de kullanım aşamasına getirildi. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından peyzaj düzenleme çalışmalarına başlanacak.  


ALİAĞA’DA SOSYAL YAŞAMI CANLANDIRACAK

Tamamlandığında Aliağa’nın sosyal yaşamını canlandıracak olan Çok Amaçlı Sosyal Kompleks, 4 Bin 630 metrekare kullanım alanı sahip. İçinde Bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra 200 kişilik 3D sinema salonu, Restoran, Teras Cafe, Bowling ve çocuk oyun alanı gibi hobi geliştirme mekânlarına ev sahipliği yapacak. 





Geri Dön