02 / 05 / 2024

kent mimarisi

kent mimarisi

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Samsun'da geleneksel bina sayısının azalmasının kentin, kendine özgü bir kimlik ve karaktere sahip olmasını zorlaştırdığını söyledi.

Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi'ne uluslararası ödül!

Hava Kent Yapı Kooperatifi imzasıyla hayata geçirilen “Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi” European Property Awards 2022’de “Architecture Multiple Residence” (Toplu Konut Mimarisi) kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Düzce'nin çehresi değişti!

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

Ferdi Erdoğan: Günümüz inşaatları 100 yıl için yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli” dedi. 

Yusuf Yılmaz: Yarım kalmış inşaatlarla mücadele edeceğiz!

“Değişen Kent ve Modern Mimarlık Mirası” konferansında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ‘kent mimarisi’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Bandırma'da tarihi evler restore ediliyor!

Bandırma ilçesine bağlı Edincik Mahallesi'ndeki tarihi evler yeniden restore ediliyor. Restorasyon, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kent Mimarisi Bölümü tarafından gerçekleştirilecek.

1960'lı yıllarda İstanbul mimarisi ve kent yaşamı!

Fransız yapımı belgeselde 1960lı yıllarda İstanbul mimarisi ve kent yaşamı hakkında pek çok bilgiye ulaşmak mümkün. İşte 1960lı yıllarda İstanbul mimarisi ve kent yaşamı...

Manisa Kentsel Dönüşüm Çalıştayı 20 Mayıs'ta!

Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, "10 bin ile 12 bin konutluk hem TOKİ hem de Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız var.Nasipse 20 Mayıs’ta Kentsel Dönüşüm ve Kent Mimarisi Çalıştayı düzenleyeceğiz." dedi.

Birecik ekolojik kent olacak!

Faruk Pınarbaşı, " Sosyal tesisler, is merkezleri, meydanlar, yollar ve kentte ihtiyaç duyulan diğer yapıları katarak, mimarisi estetik acıdan yenilenmiş, ekolojik bir kent oluşturacağız" dedi.

TOKİ Çorum'da prestijli konut yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çorum'da prestijli, kent mimarisi ve tarihi dokusuna uygun bir konut yatırımına hazırlanıyor. Arazileri gezen TOKİ heyeti, önümüzdeki günlerde bir rapor hazırlayacak.

Antepia Gaziantep projesinde yaşam başladı!

Gaziantep kent mimarisi ve alanlarıyla kente birçok ilki dokusunun modern bir anlayışla ele alan, sosyal olanakları ve ayrıcalıklı yaşam getiren, Güneydoğu'nun en büyük ve temalı konut projesi Antepia'da yaşam başladı...

Gaziantep Antepia'da yaşam başladı!

Gaziantep kent mimarisi ve alanlarıyla kente birçok ilki dokusunun modern bir anlayışla ele alan, sosyal olanakları ve ayrıcalıklı yaşam getiren, Güneydoğu'nun en büyük ve temalı konut projesi Antepia'da yaşam başladı.

Antepia'da yaşam başladı!

Gaziantep kent mimarisi ve alanlarıyla kente birçok ilki dokusunun modern bir anlayışla ele alan, sosyal olanakları ve ayrıcalıklı yaşam getiren, Güneydoğu'nun en büyük ve temalı konut projesi Antepia'da yaşam başladı...

Antepia projesi yüzde 50 prim yaptı!

Gaziantep kent mimarisi ve dokusunun modern bir anlayışla ele alınan, sosyal olanakları ve ayrıcalıklı yaşam alanlarıyla kente birçok ilki getiren Antepia ' da yaşam başladı...

kent mimarisi Haberi

kent mimarisi

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Samsun'da geleneksel bina sayısının azalmasının kentin, kendine özgü bir kimlik ve karaktere sahip olmasını zorlaştırdığını söyledi 


Samsun geleneksel mimari örneklerinin azalmasının şehir için büyük bir kayıp olduğunu söyleyen OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, buna rağmen Samsun'un düz şehir örneklerine göre monoton bir şehir olmadığını ve bütünleşmiş bir şehir olduğunu belirtti. 


Çağdaş mimarlık çizgisinin yakalanabilmesi için çeşitli yarışmalar düzenlenmesinin faydalı olacağını söyleyen Oktay, kentin karakterine uygun mimarinin oluşturulabilmesi için bu tip faaliyetlerin olması gerektiğini söyledi. Ayrıca mimarinin gelişmesi ve doğru yapılaşmanın oluşturulması için de11 Üniversite-kent ilişkisi geliştirilmeli" diye konuştu. 


BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMUŞ BİR ŞEHİR 

Samsun mimarisi ve modern mimari hakkında değerlendirmelerde bulunan OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, "Samsun, kıyı boyunca uzanan,...