18 / 05 / 2024

kentler birliği kayseri projeleri

kentler birliği kayseri projeleri

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında Tarihi Kentler Birliği üyelerinden yaklaşık 400 kişinin Kayseri'ye geleceğini açıklayarak, şehrin trafiğini rahatlatacak projeler hakkında da bilgi verdi.

Kayseri Büyükşehir'den Mimar Sinan'a yakışır projeler!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “İki önemli projemiz Mimar Sinan Müzesi ile Sinanlı Kentler Birliği yönelik çalışmalarımız eşsiz dehaya yakışacak şekilde sürdürülüyor” dedi.

Selçuklu İlçe Belediyesi'ne Tarihi kentler birliği süreklilik ödülü!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesine Tarihi Kentler Birliği tarafından 3 ayrı restorasyon ödülü verildi.

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı.

Tarihi Kentler Birliği 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı...

Şahinbey Belediyesi Tarihi Kentler Birliği ödülünü aldı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mecidiye Hanı restorasyon projesindeki başarılı çalışmasından dolayı Tarihi Kentler Birliği tarafından Süreklilik ödülüne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği Malatya'da toplandı!

27’si büyükşehir olmak üzere 400 dolayında üyesi bulunan ve Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da toplandı

Altınok Öz Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı!

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” buluşması toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı.

UCLG ve Avrupa Birliği artık stratejik ortak!

Dünya Başkanlığı’nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ’ın yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ile Avrupa Birliği artık stratejik ortak oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden dördüncü ödülünü aldı!

Tarihi Kentler Birliği’nin ödül gerekçesinde, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Eskişehir Odunpazarı Projesi'ne Tarihi Kentler Birliği'nden ödül geldi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Odunpazarı Bölgesi’nde yapım çalışmaları devam eden “Büyükşehir Belediyesi Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel-Turistik Gelişim Projesi” Tarihi Kentler Birliği tarafından proje ödülüne layık görüldü.

Akdeniz Kentler Birliği İzmir'de toplandı!

Akdeniz Kentler Birliği Başkanı Mohamed İdaomar ve İspanya Barselona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella I Calvete, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi.

AB, Soma Akıllı Kentler projesi için 8 milyon Euro destek verecek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

İzmir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Yarışması'nda Uygulama Ödülü kazandı!

Kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için yoğun tempoda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapılarını yenilemek için hayata geçirdiği restorasyon projeleriyle Tarihi Kentler Birliği yarışmasında “Uygulama Ödülü” kazandı.

kentler birliği kayseri projeleri Haberi

kentler birliği kayseri projeleri

Başkan Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında, "Üst geçitler konusu, trafiğe neşter vurmak, trafik yoğunluğunu azaltmak konusunda çalışma yapmak vardı. Şehre Ankara yolundan girdiğimiz takdirde sağdan ve soldan oluşturacağımız linklerle şehrin içine girecek hattı hafifletmek projesi. 

Sanayi odası kavşağında yonca yaprağı yapılacak. Dört taraftan gelen araçların hiçbir ışık beklemeden hareket edeceği bir sistem yapılacak. Her istikametten gelen araç trafiğe takılmadan hareket edecek. Güney kuzey aksında da üstten geçiş olacak. İhale hazırlığı içindeyiz" dedi. 

Başkan Özhaseki, "İhaleyi aldıktan sonra kanuni süreler bir ay içinde tamamlanırsa Kasım ayı içinde başlayacağız ve 8 ay içinde bu işi bitirmek istiyoruz. 

Kanun çıktıktan sonra ilçeleri bilgilendirme toplantısı yaptık. 

Seçim sonrasında programlar üzerinde çalıştık. Muhtarları ve ileri gelenleri davet ederek ilçelerin sorunlarını tartıştık. İlçeler hakkında program yaptık ve fikirlerini aldık" diyerek...