05 / 05 / 2024

Kentlerin master planının önemi

Kentlerin master planının önemi

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını vurguladı. Nasır, her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğuna dikkat çekti.

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

Balıkesir’in deprem master planı hazırlanıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Balıkesir’in deprem master planını hazırlamak için süreç başlattık. Bu kapsamda Balıkesir’in yapı stokunu inceliyor, hangi noktaların kentsel dönüşüme ya da sağlıklılaştırma çalışmalarına ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz" dedi...

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını ifade etti.

Site yönetim planının hukuki geçerliliği!

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için "yönetim planının hukuki geçerliliği" konusunu kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın 1. Etabı kabul edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını onayladı.

Demir Country’de “Al Kağıdı Kalemi Eline, Ödeme Planını Kendin Belirle” kampanyası!

Demir Country’de bugüne kadar hiç yapılmamış, ezber bozan bir kampanyaya imza atıyor. Kampanya “Al Kağıdı Kalemi Eline, Ödeme Planını Kendin Belirle” sloganı ile tanıtılıyor..

Port Royal'de kendi ödeme planını kendin hazırla!

Toplam 814 daire ile 37 ticari birimden meydana gelen Sefaköy Port Royal'de ödeme planını kendin oluştur dönemi başladı. 

Site yönetim planının özellikleri!

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için "site yönetim planının özellikleri" konusunu kaleme aldı. İşte, Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Babacan Port Royal'de ödeme planını kendin oluştur!

Babacan Port Royal projesinde ödeme planını kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Projede dairelerin fiyatları 279 bin TL'den başlıyor...

Babacan Port Royal'de ödeme planını kendin oluştur!

Yeşilköy Havalimanı'nın karşısında yer alan Babacan Port Royal projesinde "ödeme planını kendin oluştur" dönemi başladı.

DKY Sahil'de size özel ödeme planını Ekopratik'e bırakın!

Kartal'da inşa edilen DKY Sahil projesinde kalbinizdeki eve aklınızdaki taksitlerle sahip olabilirsiniz. Daire sahibi olabilmek için size özel ödeme planını Ekopratik'e bırakın...

Kentlerin master planının önemi Haberi

Kentlerin master planının önemi

Her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğuna dikkat çeken Müteaahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, "Önemli olan, bu kimlik doğrultusunda hazırlanacak bir master planla kentin geleceğini oluşturmaktır" diye konuştu. 


Sektör olarak master planın hızlı bir şekilde harekete geçirilmesini istediklerini dile getiren Nasır, "Kentimizin kimliğini ortaya çıkaracak bir Anayasanın yapılması ve uygulanması gerekiyor. 1985 yılında çıkan 3194 sayılı imar kanununun getirdiği sürecin sonunda İzmir, Türkiye'deki en fazla şuyulu arsaya sahip. Arsa üretilmediği için yeni yatırımlarla ilgili kısıtlama var. İzmir bence hak ettiği noktada değil. Fakat master planlar uygulamaya geçirilirse, izmir kısa sürede dünya kenti haline gelebilir. Master planlarının hazırlanması noktasında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları bildikte hareket etmeli. Yerel yönetimlere bu işin tamamlanması içiıı 2 - 3 yıllık...