15 / 05 / 2024

kentsel arama ekibi

kentsel arama ekibi

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde çalışan personeller tarafından “hafif kentsel arama kurtarma” ekibi kuruldu. Arnavutköy Belediyesi bü25 kişilik “Yerel Afet Gönüllüsü” (YAG) ekibi, teorik bilgilerden sonra, uygulamalı afet eğitimi almaya başladı.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Nilüfer'de kentsel dönüşüm mağdurlarına umut ışığı!

Tam 80 site, yaklaşık 5 bin Nilüferli kentsel dönüşüm mağduru oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve ekibi dönüşüm projeleriyle ilgili müjdeler verdi.

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin ilk belediye Deprem Etüt Merkezi, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) işbirliğinde ilk acil kurtarma telsiz ekibi gibi örnek projeleri hayata geçiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir'in kentsel dönüşüm meselesini hızla çözmesi gerektiğini söyledi.

Sakaryalı müteahhitler kentsel dönüşüm ekibi kuracak!

Sakarya Müteahhitler Birliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Adapazarı Belediyesi ile kentsel dönüşüm konusunda ortak çalışma yapacak.

Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Konferansı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından “Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı” düzenlendi.

Yıldırım kentsel dönüşümle şantiyeye dönecek!

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım ilçe olarak ekibi olarak yaptıkları proje ve kentsel dönüşüm çalışmalarına vurgu yaparak, 'Allah nasip ederse Yıldırım önümüzdeki süreçte şantiyeye dönecek' dedi.

Keçiborlu'da örnek kentsel dönüşüm başladı!

Kapatılan kükürt işletmesine ait lojmanların Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Büyük proje için Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü ve ekibi Keçiborlu'ya geldi.

Kentsel dönüşümde zenginleşme aracı algısını yıkmak gerekiyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kurum olarak kentsel dönüşümde sosyal devlet kimliğiyle çok daha aktif rol alacaklarını, bunun için İstanbul ofisini büyütüp, ekibi güçlendirdiklerini söyledi.

Bingöl Çapakçur Vadisi kentsel tasarım ödülü aldı!

Bingöl Belediyesi proje ekibi tarafından hazırlanan Çapakçur Vadisi Projesi, Özel Kalem Dergisi'nin geleneksel olarak düzenlediği 7. yerel yönetim ödüllerinde kentsel tasarım projesi ödülüne layık görüldü.

Arnavutköy Belediyesi Hafif Kentsel Arama Kurtarma Ekibi kurdu!

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde çalışan personeller tarafından “hafif kentsel arama kurtarma” ekibi kuruldu. Arnavutköy Belediyesi bü25 kişilik “Yerel Afet Gönüllüsü” (YAG) ekibi, teorik bilgilerden sonra, uygulamalı afet eğitimi almaya başladı.

Söke Kentsel Tasarım Projesi için anket yapılıyor!

Söke Belediyesi kentsel tasarım projesi ve uygulama imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında anket çalışmaları başladı. Çalışmaların başladığı Konak, Çeltikçi, Cumhuriyet ve Yenicami Mahallerinde anketör ekibi anket çalışması yapacak.

AFAD, Pelitli'de Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirdi!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılmaya başlanılan apartmanlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) işine yaradı. AFAD, dün Pelitli'de yıkılan bir apartmanda 'Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirdi...

Altyapı kentsel planlama ekibi Kahramanmaraş'ta!

Kentsel dönüşüm çalışmaların sürdüğü mahallelerde yapılan incelemeler sırasında vatandaşlar ile sohbet eden Mustafa Oztürk, elde edilen bilgilerin kapsamında yaşanan sorunların çözümü için Kahramanmaraş'ta olduklarını söyledi.

kentsel arama ekibi Haberi

kentsel arama ekibi


Arnavutköy Belediyesi bünyesinde çalışan personeller tarafından “hafif kentsel arama kurtarma” ekibi kuruldu. Arnavutköy Belediyesi bünyesinde çalışan, gönüllü personeller tarafından kurulan 25 kişilik “Yerel Afet Gönüllüsü”  (YAG) ekibi, teorik bilgilerden sonra, uygulamalı afet eğitimi almaya başladı.


Eğitimler Başladı


Arnavutköy Belediyesi bünyesinde kurulan YAG-Arnavutköy, belediye yönetimin yönlendirlimesi ile kuruldu. Gönüllü personeller tarafından seçilen 25 kişilik ekip; çeşitli eğitimlerden geçerek, oluşturuldu.


YAG-Arnavutköy; ekip ruhuyla, gönüllü ve profesyonel bakış açısıyla, sosyal sorumluluk duygusuyla çalışılan Arnavutköy Belediyesi’nin hafif kentsel arama kurtarma ekibi olarak kuruldu. Belediye bünyesinde kurulan YAG-Arnavutköy, kurulduğu günden bu yana; teorik ve uygulamalı eğitimler almaya başladı.


YAG-Arnavutköy bugüne kadar; personel emniyeti, müdahale bölgesi, afetlerde ilkyardım, küçük yangınlara müdahale, ekip organizasyonu ve iyileştirme çalışmalarına katılım eğitimlerini teorik olarak aldı. Teorik eğitimlerini tamamlayan YAG-Arnavutköy ekibi uygulamalı olarak ise;...