15 / 05 / 2024

kentsel devrim

kentsel devrim

Muharrem Sarıkaya'nın bu binaları ya önce içinde yaşayanlar bir an önce kendi yıkar ya da doğa onların başına yıkar dediği yazısı!

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor: Yüzde 51'in evet demesi yetecek!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları için devrim niteliğinde yeni bir adım atıldı. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nı kurdu.

Himmet Karadağ: Gayrimenkul sertifikaları devrim niteliğindedir!

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Gayrimenkul sertifikaları hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir kitlenin sermaye piyasalarına kazandırılması anlamında devrim niteliğinde bir üründür.” dedi.

Kentsel dönüşüm 7 yeni düzenlemeyle uçacak!

27 Ekim 2016 tarihinde Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nde bir dizi yeni düzenleme yapıldı. Devrim gibi düzenlemeler kentsel dönüşümü uçuracak nitelikte.

Kentsel dönüşüm Türkiye için bir devrim!

Areon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz kentsel dönüşümün Türkiye için adeta bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Yılmaz, kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması için uzlaşmacı olmaları gerektiğini bildirdi.

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Sakarya Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hükümetin TOKİ ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle toplu konutta devrim gerçekleştirdiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm yıl sonunda başlıyor: 34 bin 232 konut ve işyeri yapılacak!

İzmir' in Karabağlar ilçesindeki Bozyaka, Devrim, Cennetçeşme, Umut, Gazi, Devrim, Özgür, Abdi İpekçi, Yüzbaşı Şerafettin, Yeşilyurt, Uzundere, Limontepe gibi bölgelerdeki çok sayıdaki mahallede kentsel dönüşüm için hak sahipleri ile görüşmeler başladı...

Türkiye kentsel dönüşümde Mısır'a örnek olacak!

Kalkınma Bakanı Yılmaz ''Mısır'daki devrim sonrasında ülkenin yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Mısırlı heyete, Ankara'daki kentsel dönüşünüm nasıl yapıldığı, hangi süreçlerden geçildiği ve çalışmalar ayrıntılı şekilde anlatıldı'' dedi...

Tamer Son: Kentsel dönüşüm acilen planlanmalıdır!

Kentsel dönüşüm projelerive Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Son, kentsel dönüşümlerin planlamalarında farklı disiplinlerden gelen uzmanların birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi

TBB, Kentsel Sistemler programına katılanlara burs veriyor!

Başkanlığını Kadir Topbaş"ın yaptığı TBB, Bahçeşehir Üniversitesi œKentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programına katılmak isteyen Türkiye genelindeki tüm belediye çalışanlarına burs vermeye devam ediyor

Ramadan Kumova: Kentsel dönüşümün yolu teşvikten geçer!

Fer Yapı kurucu ortaklarından Ramadan Kumova, yetersiz  alt yapı, niteliksiz yapılar, kaçak yapılaşma, gecekondulaşma ve gettolaşma gibi kentsel sorunların dönüşüm projeleri ile önlenebileceğini belirtti

İsmet Yıldırım: En iyi kentsel dönüşüm yerinde yapılandır!

Kentsel dönüşüm için ilk adres olarak çıkacak yasanın isminin ˜İstanbul deprem dönüşüm yasası" olmasını tavsiye eden Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, œKendi yerinde dönüşüm en iyi   olanıdır. Yerinde olmayan dönüşümler başarıya ulaşmaz dedi

kentsel devrim Haberi

kentsel devrim

Meclis’ten önceki gün devrim niteliğinde bir kanun geçti. Baştan belirteyim, deprem riski altındaki binaların yıkılması ve kentlerin düzgün bir yapılaşmaya dönüşmesi için çok önemli bir süreç başladı.Buna ister kanunun kısa adıyla bilindiği gibi Kentsel Dönüşüm Yasası deyin, isterseniz kentsel devrim.Kanunun önemini anlatmak için birkaç örnek vermem yeterli. Bir süre önce, “Deprem Dede” olarak tanınan Prof. Dr. Mete Işıkara, İstanbul’un siluetine sıralı gecekondu gibi dizilmiş apartman dairelerini gösterip şöyle demişti: 


“Bunları ya önce içinde yaşayanlar bir an önce kendi yıkar ya da doğa onların başına yıkar...” 


Aslında bu sadece İstanbul için değil. Deprem riski altında bulunan Ankara’nın Demetevler semti veya bir süredir heyelan yaşayan Akpınar Mahallesi için de geçerli. 


2 BİNAYLA BAŞ EDEMEZKEN

Heyelan alanı olduğu bilinmesine rağmen iki belediye Akpınar’a imar izni vermiş;...