28 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm 2014 çalışmaları

kentsel dönüşüm 2014 çalışmaları

Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu...

Çanakkale'de kentsel dönüşüm krizi! 

2014'te Çanakkale İsmet Paşa Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümün üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen ilerleme kaydedilmedi. Mahallede riskli konutlarda yaşayan vatandaşlar ise bu duruma isyan etti. 

TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ilişkin 4 soru TBMM'de!

2014-2018 yılları arasında yıllar bazında taahhüt edilen tarihlerde bitirilemeyen TOKİ kentsel dönüşüm projesi sayısı meclis gündemine taşındı...

Konya'nın 2 mahallesinde kentsel dönüşüm tepkisi!

Konya'nın Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri'nde 2014 yılında hayata geçilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinde hala adım atılmaması tepkilere neden oldu.

Elazığ'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili göreve başladıkları 2014 yılından itibaren yoğun bir çalışmanın içinde olduklarının altını çizen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Özellikle 7 mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor.

Çanakkale Kepez'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Kepez Belediyesinin 2014 yılında yaptığı imar revizyonu neticesinde eski yerleşim bölgelerindeki yapı sahiplerini kentsel dönüşüme yöneltti. Kepezliler kentsel dönüşümü benimsedi.

Kentsel dönüşüm Beyoğlu'nda fiyatları yüzde 27 artırdı!

Beyoğlu'nda satılık emlak fiyatları kentsel dönüşümün etkisiyle 2015'in ilk 5 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre ortalama yüzde 27, Fatih'te ortalama yüzde 10 yükseldi.

Kentsel dönüşüm emlak fiyatlarını artırdı!

Beyoğlu'nda satılık emlak fiyatları kentsel dönüşümün etkisiyle 2015'in ilk 5 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre ortalama yüzde 27, Fatih'te ortalama yüzde 10 yükseldi.

Emek Semti kentsel dönüşüm projesinde metrekaresi 3 bin 930 TL'ye!

Ankara kentsel dönüşüm projelerinden Emek Semti'nde yer alan kentsel dönüşüm projesine 21 Eylül 2014 tarihinde başlandı. 350 ve 500 metrekarelik arsa alanı üzerinde kurulan projede daire tipleri 4+2 ile 5+1 şeklinde dizayn edildi.

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm altyapı çalışmaları hazır!

2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Kazım Kurt, halktan yüzde 80 destek aldıktan sonra kentsel dönüşüm için altyapı çalışmalarına belediyeyi hazır hale getirdi.

Mehmet Tevfik Göksu kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı!

Esenler Belediyesi’nin 2014 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu, Meclis tarafından kabul edildi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2014 yılında yapılan sosyal, kültürel ve kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir mesele!

Faaliyet Raporu nun sunumunu yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 2014 yılında yapılan sosyal, kültürel ve kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Ortahisar'da en önemli mesele kentsel dönüşüm!

Ortahisar Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edilirken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Kentsel dönüşüm de önemli bir alanımız" dedi.

Kentsel dönüşüm kredi desteği durdu mu?

2014 yılı için 100 bin liraya kadar olan kredi desteği için henüz bir güncelleme yapılmadı. 2015 Kentsel dönüşüm kredi desteği ile ilgili tüm detaylar Bakanlar kurulu kararından sonra açıklanacak...

kentsel dönüşüm 2014 çalışmaları Haberi

kentsel dönüşüm 2014 çalışmaları

Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu.


Konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan yan sanayideki birçok sektörü etkilemedi. 2014’ün ilk sekiz aylık döneminde konut satışlarında yüzde 5.87’lik düşüş yaşansa da, çimento, hazır beton, seramik, çatı, duvar kağıdı, metalden kapı pencere, parke-yer döşemeleri, boya- vernik-benzeri kaplayıcı maddeler, elektrikli aydınlatma ekipmanları ile kireç-alçı gibi pek çok sektörde büyüme devam etti. 


Bu büyümede kentsel dönüşümün sektörlerde yarattığı olumlu etki kadar, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerin yanı sıra, durgunluğun bazı sektörlere geç yansımasının etkili olduğu kaydediliyor. Alt sektör temsilcileri konut sektöründe yaşanan daralmanın yılın son çeyreğinde azalacağını belirterek, 2015...