27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredi desteği durdu mu?

Kentsel dönüşüm kredi desteği durdu mu?

2014 yılı için 100 bin liraya kadar olan kredi desteği için henüz bir güncelleme yapılmadı. 2015 Kentsel dönüşüm kredi desteği ile ilgili tüm detaylar Bakanlar kurulu kararından sonra açıklanacak...




Kentsel dönüşüm kanununa göre; anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerine Bakanlıkça kredi veriliyordu. 2015 yılı için kredi desteğinin detayları henüz açıklanmadı. 



Kentsel dönüşüm kredi desteği durdu mu?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu Kadastro Çağrı Merkezi'nden aldığımız bilgilere göre 2014 yılı için 100 bin liraya kadar olan Kentsel dönüşüm kredi desteği için henüz bir güncelleme yapılmadı. Kentsel dönüşüm kredi desteğinin durup durmadığı, eğer durmadıysa 2015 yılı kentsel dönüşüm kredi desteği faiz desteği oranı, azami ödemesiz dönem, azami vade ve kullanılabilecek en fazla miktar Bakanlar kurulu kararından sonra açıklanacak. 


Konut yapım kredisi faiz desteği 2014

Faiz desteği oranı: yüzde 4

Azami ödemesiz dönem (yıl) : 2

Azami vade (yıl) : 10


2014 kararlarına göre riskli binalarda veya riskli alanlarda taşınmazı bulunan mülk sahipleri ile bu taşınmazlarda ikamet eden kiracılar, binalarını yeniden inşa etmek, yeni bir konut/işyeri satın almak veya, mevcut binalarını güçlendirmek için kentsel dönüşüm kredi desteği alabiliyordu.


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön