21 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm alanlarının fotografı uçakla çekilecek

kentsel dönüşüm alanlarının fotografı uçakla çekilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılaşmayı önlemek, kentsel dönüşüm alanlarının takibini yapmak ve Türkiye’nin mühendislik çalışmalarına veri hazırlamak için proje başlattı. 5 uçakla kentsel dönüşüm alanlarının fotoğrafı çekilecek...

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kentsel dönüşüm projeleriyle mesken tutulan alanlar ihya edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Yeşilay ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, "Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek çalışmalar yürütüyoruz'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarına ziyaret!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe başkanı ve yöneticilerin yer aldığı bir heyetle Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti.

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Hırsızlar Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarını hedef aldı!

Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarında bulunan binalarda hırsızlık yaptığı ortaya çıkan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Tekirdağ'ın kentsel dönüşüm alanları değerlendirildi!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki kentsel dönüşüm alanları için bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Mehmet Çerçi kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm uygulamasının yapıldığı İstanbul’da proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm alanlarındaki tarihi yapılar mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan tarihi yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm alanlarıyla anılacak!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can,''Gecekondularda, çöplüğüyle, askeri cezaevi ile anılan ilçemiz simdi modern yapıları, kentsel dönüşüm alanları İle anılmaya başladı" dedi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Yıldırımı, Türkiye'nin parlayan yeni yıldızı haline getirecek geniş kapsamlı kentsel dönüşümün hayata geçirecekleri en büyük ve en önemli proje olacağını vurgulayan İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm alanlarını belirlediklerini aktardı.

kentsel dönüşüm alanlarının fotografı uçakla çekilecek Haberi

kentsel dönüşüm alanlarının fotografı uçakla çekilecek


Uçaklar Esenboğa’dan kentsel dönüşüm için havalanacak. 22 Temmuz’da Esenboğa’dan kalkacak 5 uçakla kentsel dönüşüm alanlarının fotoğrafı çekilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılaşmayı önlemek, kentsel dönüşüm alanlarının takibini yapmak ve Türkiye’nin mühendislik çalışmalarına veri hazırlamak için proje başlattı. Bakanlık kıyılardaki kaçak yapılaşmaları ve şehirlerdeki kaçak katları Ortofoto Projesi ile takip edecek ve gerekli işlemleri anında yapacak.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birlikte gerçekleştireceği Ortofoto Projesinin yer seçimi çevre düzeni planları, kentsel alanlar, planlama alanları, büyükşehir belediye hizmet alanları, turizm alanları, orman ve su kaynakları ile havaalanı bölgeleri incelenerek belirlendi.

Kapsam, maliyet, zaman ve kullanılan teknoloji bakımından Türkiye’de bir ilk olacak projenin toplam maliyeti 50 milyon TL.

Doğal afetlerde hasar tespiti yapılabilecek

İki yılda tamamlanacak olan proje ile 2014-2015 yılları arasında...