08 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm faruk özcan

Kentsel dönüşüm faruk özcan

Sosyolog Faruk Özcan Ülkemizde uygulanan kentsel dönüşüm sürecini www.emlakkulisi.com okurları için değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde doğru kelime 'hak sahipleri'!

Kentsel dönüşüm özelinde konuya yaklaştığımızda, “vatandaş” ile aslında, afet riski altında yaşayan veya çalışan “hak sahipleri” kastedilmektedir. En çok etkilenen kesimini anlatabilecek olan en doğru kelime, “hak sahipleri”dir, “vatandaş” değildir.

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Manisa Şehzadeler kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2022 senesinde gerçekleştirilen ilk Belediye Meclisi toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklama yaptı.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Doğru kentsel dönüşüm için koşan koşturan belediyeler gerek!

Sosyolog Faruk Özcan, kentsel dönüşümün Türkiye'den neden doğru yapılamadığını açıkladı. İşte Özcan'ın yazısı...

Şehzadeler'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısında 17 kentsel dönüşüm maddesi kabul edildi.

Niğde'deki kentsel dönüşüm mağduriyetleri gideriliyor!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'deki kentsel dönüşüm alanında mağduriyet yaşadıklarını iddia eden hak sahiplerinin sorununun çözümü için gittiği Ankara’dan müjdeli haberle döndü.

Kentsel dönüşümü devlet planlamalı, özel sektör uygulamalı!

Sosyolog Faruk Özcan Ülkemizde uygulanan kentsel dönüşüm sürecini www.emlakkulisi.com okurları için değerlendirdi.

Niğde'de kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm mevzuatı değişmeli!

Kentsel dönüşüm mevzuatında köklü değişiklik gerektiğini belirten Ömer Faruk Çelik, “Ev fiyatları mevcut dönüşüm süreci yüzünden artıyor.'' açıklamasını yaptı.

Faruk Özcan'dan kentsel dönüşümün 5N1K'sı!

Sosyolog Faruk Özcan ''Kentsel dönüşümün 5N1K'sını'' açıkladı. İşte, Faruk Özcan'ın www.emlakkulisi.com okurları için hazırladığı yazı...

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, çalışmaların yoğun bir tempoyla devam ettiği Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

Niğde'de kentsel dönüşümün ilk etabı tamamlandı!

Niğde Belediyesi’nin TOKİ işbirliğiyle yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde ilk etap tamamlandı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2018 yılında projenin tamamının bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Ardahan Merkez Yenimahalle kentsel dönüşümünde son durum!

Ardahan Belediyesi Yalnızçam Salonunda düzenlenen Ardahan Merkez Yenimahalle 1. etap kentsel dönüşüm ve gelişim projesi Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un katılımlıya hak sahipleriyle paylaşıldı.

Kentsel dönüşüm faruk özcan Haberi

Kentsel dönüşüm faruk özcan

Ülkemizde sanayiciler, inşaatçılara “siz daha giderken biz dönüyorduk” deseler şaşırsak da, sabredip dinlediğimizde haklılık payları olduğunu görürüz. Bu çerçevede öncelikle ülkemizin sanayileşmesi ile kentsel dönüşüm arasındaki ilişkiyi ele alarak başlayalım. Şöyle ki, ülkemizde kentsel dönüşümün geleceğini öngörebilmek için sanayileşme tarihimize bakmamak, Amerika’yı defalarca yeniden keşfetmeye çalışmakla sonuçlanacaktır. En basiti, şuan ülkemizde kentsel dönüşümü tartışıyor olmamızın toplumsal ve tarihsel arka planında, ülkemiz sanayileşirken atılan en iyimser ifadeyle plansız, daha doğru bir ifadeyle yanlış adımlar yer almaktadır. Tersinden bakacak olursak, ülkemizde sanayileşme, gelişmiş ülkelerin sanayileşmesi gibi doğru şekilde planlanmış olsaydı, belki bugün biz kentsel dönüşümü tartışmayacaktık. Dolayısıyla, ülkemizde sanayileşme ile kentleş(eme)me ve nihayetinde kentsel dönüşüm bir arada ele alınması gereken konulardır. 


O yüzden, ülkemizde şehirleşmeye etkileri tartışılmaz olan müteahhitlere bundan 50 yıl...