03 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm fırsatçıları

kentsel dönüşüm fırsatçıları

Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, kiralık daire ararken kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Devletin verdiği yardıma göz diken ev sahipleri daireleri için yüzde 30 fazla para istiyor.

Tapu dolandırıcılığının önüne geçmek için gayrimenkul takibi yapılmalı!

Şehir Plancısı ve İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, gayrimenkul yatırımı yapacak kişilerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Oflaz, tapu dolandırıcılığının önüne geçmek için gayrimenkul takibinin önemine değindi.

İzmir Büyükşehir kentsel dönüşüm fırsatçılarına karşı uyardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi dönüşüm proje alanlarında bazı kişilerin belediye adı kullanarak satış için para talep ettikleri duyumu üzerine önemli bir açıklama yaptı.

Kentsel dönüşüm fırsatçılara bırakılmamalı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, kentsel dönüşümü fırsat bilip, hayali emsal dağıtarak, daire sahiplerinin aklını karıştıranlar olduğunu belirterek, "Ortam bu tip fırsatçılara bırakılmamalı." dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda daha bilinçli olmalıyız!

KENTSEL dönüşümün gerekliliğine vurgu yapan İNDER Başkam Nazmi Durbakayım, tüketicinin de bu konuda artık daha bilinçli davranması gerektiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 20 indirim fırsatı! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte arsa satışı ile ilgili merak edilen her şey...

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm depo taleplerini artırdı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken taşınma sürecinde olan vatandaşların depo arayışları da hızla devam ediyor. Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, bu dönemde fırsatçılara karşı vatandaşları uyardı.

Emrullah Eruslu: Kentsel dönüşümü fırsat olarak değerlendirmeliyiz!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümü fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Kentsel dönüşümde fırsatçı müteahhitler mercek altında!

Son dönemde Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altına alındı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de, münferit olayların dönüşümü engellemesine izin vermeyeceklerini, takipte olacaklarını belirtti. 

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm kura sonuçları 2021!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm kura sonuçları haberimizde yer alıyor. İşte Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm kura sonuçları ve proje detayları...

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Ümraniye'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları yapılıyor!

İstanbul Ümraniye Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları için Elmalıkent Mahallesi’nde hizmete açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. 

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Kentsel dönüşüm kredisinde fırsat!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlara devlet kredilerde faiz indirimi fırsatı sunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisinde faiz oranı 0.66 olarak belirlendi...

kentsel dönüşüm fırsatçıları Haberi

kentsel dönüşüm fırsatçıları

Kentsel dönüşüm 2016 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği 6,5 milyon riskli binanın yıkımı için çalışmalar sürerken, dönüşüm sırasında evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar devletin kira yardımına rağmen büyük sıkıntılar yaşıyor. Devletin verdiği kira yardımına göz diken ev sahipleri, normalde 1000 lira kira talep ettikleri daire için kentsel dönüşüm nedeniyle ev bakan vatandaştan 1300 lira istiyor. Kadıköy’de 35 yıllık evi kentsel dönüşüme yeni geçen İbrahim Kiraz, kiralık ev arama süreciyle ilgili şunları anlattı: 


"Başta deprem korkusu yaşadığımız için evimizin hemen değişmesi gerektiğini düşündük. Ancak yıkım ve proje aşamasından sonra yaşadıklarımız tam bir felaketti. Ev aramaya başladık. Hangi ev sahibi ile temasa geçtiysek, evimiz kentsel dönüşümde dediğimiz anda yüksek fiyatlarla karşılaştık." Kira yardımının ev sahiplerini şımarttığını...