05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm inceleme nişantaşı

kentsel dönüşüm inceleme nişantaşı

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında incelemeye alınan Nişantaşı'ndan kötü haber geldi. Bağdat Caddesi'nden sonra İstanbul'un diğer bir lüks bölgesin olan Nişantaşı'nda incelenen 100 bina da sağlam çıkmadı...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Yunus Emre mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm alanında inceleme yaptı. 

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm maliyeti 500 milyar TL!

Avcılar Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde inceleme yapan İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yaklaşık 500 milyar TL mal olacağını söyledi.

Kütahya Simav'da kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ tarafından istimlak edilmesi hususunda Ankara'da yapılan üst düzey görüşmelerde ele alınan Simav'ın bir bölümünde Kentsel Dönüşüm uygulaması için ilçede ilk inceleme gerçekleştirildi.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm ne durumda?

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Ziyagökalp Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanını inceledi. Başkan Çolakbayrakdar inceleme sonrası dönüşüm projesinin son durumunu anlattı.

Soner Çetin Barselona'daki kentsel dönüşümü inceledi!

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, meclis üyeleriyle birlikle Ispanya'nın Barselona kentine inceleme gezisinde bulundu. Çetin yaptığı gezide çevre ve kentsel dönüşüm incelemelerinde bulundu.

Ardahan Yenimahalle'de kentsel dönüşüm başladı!

Ardahan Belediyesi ile Toplu Konur Başkanlığını ortaklaşa yürüttüğü Kentsel Dönüşüm resmen başladı.. Hafta sonu AK Parti heyeti yerinde inceleme yaptı.

Moğolistanlı başkanlar Keçiören kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

"Moğolistan Belediyeleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı" kapsamında Moğolistan'dan Türkiye'ye gelen belediye başkanları ve valiler,trafik/ulaşım yönetimi ve kentsel dönüşüm uygulamalar konusunda inceleme yapmak üzere Keçiören'deydi.

Moğolistanlı başkanlar Keçiören'de kentsel dönüşümü inceledi!

TDBB'nin (Türk Dünyası Belediyeler Birliği) "Moğolistan Belediyeleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı" için Moğolistan'dan Türkiye'ye gelen belediye başkanları ve valiler, kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda inceleme yaptı.

TOKİ, Burdur'un kentsel dönüşüm alanında inceleme yaptı!

TOKİ incelemesi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Bozkurt Mahallesi'ne yapılması planlanan toplu konutlar için Kentsel Dönüşüm Alanı'nda incelemelerde bulundular.

Gaziantep Araban'da kentsel dönüşüm incelemesi yapıldı!

Gaziantep 6306 sayılı “ Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun ” kapsamında riskli alan inceleme çalışmaları devam ediyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından Araban ilçesinde incelemeler yapıldı...

kentsel dönüşüm inceleme nişantaşı Haberi

kentsel dönüşüm inceleme nişantaşı

Kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürerken; Bağdat Caddesi'nden sonra İstanbul'un bir lüks bölgesinde daha korkutucu tablo ortaya çıktı. Nişantaşı'nda 100 bina incelendi, bir tanesi bile sağlam çıkmadı. Bu da binaların yüzde 80'inin 1974'ten önce yapıldığı semtte durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi. Söz konusu binaların dayanıksız olmasının yanında alınan numunelerden çıkanlar da denetim elemanlarını çok şaşırttı. Numunelerde, betonarme malzemelerin yanında tahta ve tuğla parçalarından düğme ve kaleme kadar pek çok cisme de rastlandı. 


600 BİN BİNA ACİLEN YIKILMALI 

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, İstanbul genelinde 1 milyon bina olduğunu ve bina stoğunun 600 bin kadarının acilen yıkılıp tekrardan yenilenmesi gerektiğini söyledi. İstanbul genelinde 6 ay içinde bin 800 binanın vatandaşlardan gelen talepler üzerine riskli olarak tespit edildiğini...