08 / 05 / 2024

Moğolistanlı başkanlar Keçiören'de kentsel dönüşümü inceledi!

Moğolistanlı başkanlar Keçiören'de kentsel dönüşümü inceledi!

TDBB'nin (Türk Dünyası Belediyeler Birliği) "Moğolistan Belediyeleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı" için Moğolistan'dan Türkiye'ye gelen belediye başkanları ve valiler, kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda inceleme yaptı.



TDBB'nin (Türk Dünyası Belediyeler Birliği) "Moğolistan Belediyeleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı" için Moğolistan'dan Türkiye'ye gelen belediye başkanları ve valiler, trafik /ulaşım yönetimi ve kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda inceleme yapmak üzere Keçiören'deydiler. 


Keçiören Belediye Başkam Mustafa Ak ayrıca, Düzce Belediyesi ile Moğolistan'ın Sainshand Belediyesi arasındaki kardeşlik protokolü imza törenine de ev sahipliği yaptı. Keçiören Belediyesinin uygulamalarını yerinde incelemek ve işbirliği imkanlarım müzakere etmek isteyen 20 kişilik konuk heyete. Kentsel Dönüşüm Alanı. Kartaltepe Kent Ormanı, Botanik Park, Deniz Dünyası, Keçiören TOGEM binası ve Çanakkale Savaşı Platosu gezdirildi. İncelemelerin ardından Keçiören turuna da çıkan heyet onuruna Belediye Başkanı Mustafa Ak, Estergon Kalesi Ören Köşk'te bir akşam yemeği verdi. 

Yemeğe Moğolistan'daki belediyeler ile kardeşlik protokolü imzalamış Türk belediyelerin başkanları ve temsilcileri de katıldı. 


Anadolu


Geri Dön