28 / 04 / 2024

Komyapı Keçiören'de kentsel dönüşümün bölge lideri olacak!

Komyapı Keçiören'de kentsel dönüşümün bölge lideri olacak!

Komyapı, Ankara Keçiören’de ‘doğru kentsel dönüşüm misyonu’yla üretim yaparken, 2019’da da kente yaptığı katkıyı ve dönüşümü sürdürecek..



Ankara Keçiören’de 570 daireden oluşan ‘Vadikent’ projesini hayata geçiren Komvapı. projesinde 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan seçenekler sunuyor. 4 blok halinde yükselen Vadikent, çocuk oyun alanları, fitness çenter, spor alanları, buhar odası ve sauna gibi sosyal donatı seçeneklerini barındırıyor. Bölgenin kentsel dönüşümüyle, kent estetiğine uygun yapıları hayata geçirmeye ezen gösteren Kom-yapı, gelecek donemde de aynı misyonu devam ettirecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, Komyapı Genel Müdürü Mensuri Seher, “Arsa üretilebilir bir ürün değil. Bu nedenle sürdürülebilir arazi yöntemi yani kentsel dönüşüm verimli kullanıldığı takdirde hem şehir planlaması açısından, hem de tüketici açısından memnun edici sonuçlar ortaya koyabilir. Kentsel dönüşümde asıl hedef zamanla eskimiş, yıpranmış, kullananlar ve çevre için hayati tehdit oluşturan, aynca şehrin yeni yapılaşmasına görsel olarak uyum sağlayamayan yapılan kent estetiğine ve kalite standartlarına uygun hale getirerek bu tehditleri ortadan kaldırmak olsa da, yanlış imar planlarının sebep olduğu çarpık kentleşme de ancak bu sayede düzene oturtulabilecektir” diye konuştu.

Önemli adımlar atacak

Projenin ilk etabı olan 570 konutluk Vadikent Konutları ile başladıklarını anlatan Seher, bölgede önemli adımlar atacaklarını diye getirdi. Seher, “Biz bölgeye girdiğimizde ticari kaygıları sebebiyle hiçbir müteahhitin bölgede inşaat yapma cesaretinin olmadığını gördük. Üstlendiğimiz misyonun farkındaydık ve bölgeye inanıyorduk. Vadikent projemize yatırımımızı tamamladığımızda ortaya harika bir proje çıktı. Aynca ilk kentsel dönüşüm projesi olmasından dolayı konut ihtiyacı olan alıcı da tedirgindi. İnşaat yüzde 100 güvene dayalı bir sektör. Konut alıcısının ilk aradığı kriter güvendir. Köklü firmamız, inşaat kalitemiz ve bulunduğumuz taahhütleri yerine getirmedeki hassasiyetimizle bunu sağlamak zor olmadı. İlerleyen zamanla projenin değeri daha iyi ortaya çıkacak ve ilk zamanlarda alım yapanların elde ettiği kazançlar daha iyi görülebilecek” ifadelerini kullandı.

 


Geri Dön