26 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm ordu

kentsel dönüşüm ordu

Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, Ordu’da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm sonrası, yeşil alan ve meydanların oluşacak olmasının son derece çağdaş ve Ordu’ya saygılı bir yaklaşım olacağını söyledi.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Ordu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Ordu’da da başlatılması için düğmeye basıldı.

Altınordu'nun kentsel dönüşüm strateji belgesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmalarına yön verecek master plan niteliğindeki “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi”ni hazırladı.

Talat Köksal: Ordu'da kentsel dönüşüm hızlıca uygulanmalı!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, Ordu’nun kentsel dönüşümde geç kaldığını açıkladı. Başkan Talat Köksal, kentsel dönüşüm projesinin Ordu’da hızlı bir şekilde uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hamza Ateş: Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç!

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

Ordu'nun kentsel dönüşüm master planı hazırlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Altınordu ilçesi Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırlıkları kapsamında “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalıştayı” düzenledi.

Ordu Fatsa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Fatsa’da, Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında şahsi mülk ve arsalarda kamulaştırma çalışmaları yapılarak, ilk kazma vurulacak. Abdullah Uçar, “Kentsel dönüşüm ivedilikle hem bölgemiz hem Ordu hem de Fatsa için kazandırılacaktır” dedi.

Ordu Ünye'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Ünye Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kültür Sarayı ile Belediye Sineması’nın da yer aldığı iş hanı yıkım için boşaltılıyor.

Birol Yılmaz: Kentsel dönüşümle Ordu kazanacak!

Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, Ordu’da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm sonrası, yeşil alan ve meydanların oluşacak olmasının son derece çağdaş ve Ordu’ya saygılı bir yaklaşım olacağını söyledi.

Gökhan Baştuğ: Kentsel dönüşüm deprem odaklı olmalı!

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Jeofizik Mühendisleri Ordu İl Temsilcisi Gökhan Baştuğ: "Kentsel dönüşüm çalışmalarına rant odaklı değil, deprem odaklı bakılmalı" dedi.

Ordu'da kentsel dönüşüm vatandaşa nasıl yansıyacak?

Ordu’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilen ve yakın bir zamanda da çalışmaları başlayacak olan kentsel dönüşüm büyük heyecan yaratırken, vatandaşların merak ettikleri konular ise henüz netleşmedi.

Ordu hükümet konağı için kentsel dönüşüm beklenmeli!

Ordu Mimarlar odası Başkanı Mehmet Özçelik, hükümet konağı arazisi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "bu alana ağaç kesilmeden yapı yapılabilir fakat kentsel dönüşüm projesi beklenmeli" dedi.

Ordu'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Çöpoğlu, 2018 yılına kadar kent merkezlerinin alt yapılarını bitirerek bir daha kazmamak üzere üst yapılarının tamamlanacağını ifade etti. Mustafa Çöpoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının da tüm hızıyla sürdürüldüğünü açıkladı.

kentsel dönüşüm ordu Haberi

kentsel dönüşüm ordu

Ordu’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde geçtiğimiz hafta Ordu Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında, protokol imzalandı. Altınordu ilçesinde uygulanacak kentsel dönüşüm ve dönüşüm sonrası oluşacak olan alanlar hakkında konuşan Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, kentsel dönüşümün belirtildiği gibi yeşil alan ve meydan ağırlıklı yapıldığında kamuoyu tarafından olumlu karşılanacağını belirtti. Kentsel dönüşümde asıl amacın, hayata geçirilen projelerde yaşam kalitesini arttırmak, sağlam ve yaşanabilir standartlarda güvenli konutlar üretmek olduğunu ifade eden Yılmaz, kentsel dönüşümle çağdaş şehircilik ilkeleri uygulanarak sosyal ve teknik altyapısı tamamlanmış yaşam alanları oluşabileceğini ifade etti.


"SÜREÇ İYİ YÖNETİLMELİ"

Altınordu’da uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi ile Ordu’nun ivme kazanacağını ancak bu sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini aktaran Yılmaz, "Altınordu’da 2 bölgede kentsel dönüşüm projesi hazırlanıyor. Projeler ortaya çıkmadan konuşmak...