06 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm payı

kentsel dönüşüm payı

Kentsel dönüşüm yönetmeliğine riskli binaların yıkılmasından sonra arsa haline gelen taşınmazların yeniden değerlendirilmesi konusuna değiniliyor. İşte yönetmelikte yer alan kentsel dönüşüm arsa tapusu yasal esasları...

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını belirtti.

Kentsel dönüşüm mağdurlarından ucuza satılık arsa payı!

İstanbul Fikirtepe’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm süreci binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Dönüşümden umudunu kesenler arsa paylarını birer birer satmaya başladı. Bir dönem 10-12 bin liraya kadar çıkan metrekare fiyatları bugün 4-5 bin liradan satılıyor.

Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 26 Mart'ta!

Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaddi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi 26 Mart'ta ihale edilecek..

Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 8 Kasım'da!

Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaddi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi 8 Kasım'da ihale edilecek..

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm ihalesi 7 Ağustos'ta!

Kepez Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işleri için ihale 7 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Kepez kentsel dönüşüm projesi ihalesi 29 Mayıs'ta!

Kepez Belediyesi tarafından, Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işi ihale ediliyor..

Antalya Kepez kentsel dönüşüm ihalesi 20 Mart'ta!

Kepez Belediyesi, Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işi yaptırıyor..

Alan bazında kentsel dönüşüm yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini belirterek müteahhitleri hazırlıklı olmaları için çağrıda bulundu. Özhaseki,  “Alan bazında dönüşüme ağırlık vereceğiz. Küçük çaplı iş yapan müteahhitler pastadan pay almak istiyorsa güçbirliği yapmalı" dedi.

Belediyelerin başarı kriterlerinde kentsel dönüşümün payı büyük!

Belediyelerin başarı kriterlerinde hangi faktörler projeler, hizmetler rol oynuyor? Bu anlamda öne çıkan hizmetler arasında; sağlık, eğitim, sosyal yardımlar, yeşil alan ve park yapımı, kentsel dönüşüm başta geliyor...

Kentsel dönüşüm sürecinde arsa payı düzeltim davası nasıl açılır?

Yeni Meram Gazetesi yazarlarından Av. Duygu Kıvanç Kulbay bugünkü yazısında kentsel dönüşüm sürecinde arsa payı düzeltim davasını konu aldı. İşte o yazı...

Mamak'ta 870 kentsel dönüşüm konutun temeli atıldı!

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor.

Mamak kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor.

kentsel dönüşüm payı Haberi

kentsel dönüşüm payı

Kentsel dönüşüm arsa tapusu!

Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişikliklerin yanı sıra, yönetmeliğe yeni maddeler de eklendi.


Yönetmeliğe eklenen 10. maddeye göre riskli binaların yıkılmasından sonra arsa haline gelen taşınmazların yeniden değerlendirilmesi konusunda, sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile alınan karar, anlaşmanın şartları ve riskli yapının Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilen değeri Müdürlüğe bildiriliyor.


En az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa paylarının rayiç değerini tespit etmek ve satış işlemini gerçekleştirmek üzere, Müdürlük bünyesinde, biri başkan ikisi üye olmak üzere, en az üç kişiden oluşan Bedel Tespiti ve Satış Komisyonu teşkil olunur. Rayiç değer, maliklerce Sermaye...