09 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm tahliye

kentsel dönüşüm tahliye

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen daire sahipleri, riskli yapıları için lisanslı kurumlara müracaat ederek risk raporu alabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kentsel dönüşümde tahliye süreci!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen alanlarda yer alan riskli yapıların yıkılabilmesi için öncelikle içinde yaşayan malik ve kiracıların tahliyesinin gerçekleşmesi gerekiyor. Peki kentsel dönüşümde tahliye süreci nasıl işliyor? İşte yanıtı...

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde tahliye gerginliği!

Ankara'nın Mamak ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde tahliye süreci başladı.  Güney Kore gazisi olan 92 yaşındaki Veli Atasoy evden çıkmak istemiyor. 

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tahliye kararı alındı. Bölge halkı alınan karara tepki gösterdi.

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm projesinde evlerini tahliye etmek isteyen vatandaşlara silah çekildiği iddia edildi

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

CHP'den Romanlar kentsel dönüşüm süreçlerinde zorla tahliye edildi iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) hazırladığı "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" adlı çalışmada kentsel dönüşüm süreçlerinde Romanların zorla tahliyeye maruz kalan dezavantajlı grupların başında geldiği iddia edildi.

2019'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi durumunda bazı finansal destekler alınabiliyor. Peki, 2019'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında anlaşma sağlanarak tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına veya işyeri sahiplerine Bakanlık tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kira yardımıyla ilgili tüm merak edilenler!

31 Aralık 2012 tarihinde çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, riskli yapı olarak tespit edilen yapılardan tahliye edilen hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımıyla ilgili tüm merak edilenler...

Birden fazla evi olan kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evlerini anlaşma yolu ile tahliye eden hak sahiplerine kira yardımı ve kredi desteği gibi finansal yardımlar yapılıyor. Peki, birden fazla evi olan kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile binayı tahliye eden hak sahiplerine talepleri doğrultusunda kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır? Kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kredisi işyerine verilir mi?

Riskli olarak tespit edilen bir binanın anlaşma yolu ile tahliye edilerek yıkılması ile hak sahiplerine birtakım finansal destekler veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi işyerine verilir mi?

kentsel dönüşüm tahliye Haberi

kentsel dönüşüm tahliye

Kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen daire sahipleri, yapıları için lisanslı kurumlara müracaat ederek risk raporu alabiliyor.


Riskli olarak tespit edilen yapıların belli bir süre içerisinde tahliye edilerek yıkım işlemlerinin başlatılması gerekiyor.


Kentsel dönüşümde riskli binaların tahliyesi..

Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda, öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi esastır. 


Anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine veya malik olmasalar bile kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olarak bu yapılarda ikamet edenlere veya bu yapılarda işyeri bulunanlara geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilir. 


Uygulamanın gerektirmesi hâlinde, birinci fıkrada belirtilenler dışında olup riskli yapıyı kullanmakta olan kişilere de birinci fıkra hükümleri uygulanabilir. Bu kişiler ile yapılacak olan anlaşmanın,...