30 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm toplam kaynak

Kentsel Dönüşüm toplam kaynak

VAN depreminin ardından gündeme gelen kentsel dönüşümün Türkiye genelindeki bilançosu ortaya çıktı. Bugüne kadar 37 şehirde 1 milyon 58 bin kişinin yaşadığı 6 bin 939 hektarlık bölge "riskli alan" ilan edildi.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de kentsel dönüşüm tam gaz! 10 yılda 1.7 milyon konut dönüşüme girdi! 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının toplam hacmi 10 senede 21 milyar 9 milyon TLY'yi geçerken bu süre içinde 1.7 milyon konut dönüşüm kapsamına alındı, yapı sahiplerine ise 5 milyar liralık kira desteğinde bulunuldu...

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 39 ilçeden kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamasını talep etti.  Aradan geçen toplam 2 senede yalnızca 9 ilçe harekete geçti...

TOKİ'den 40 ilde 110 kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, yaptığı açıklamada, TOKİ'nin 40 şehirde toplam 110 kentsel dönüşüm projesi hayata geçirdiğini dile getirdi.

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ ortaklığında Akçamescit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1.etap çalışmaları hızla devam ediyor. 

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm evleri yükseliyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Akçamesçit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1 etap çalışmaları devam ediyor.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'yla 5 yılda 6 milyar TL tasarruf edilebilir!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nda söz edildiği gibi Her yıl 300 bin konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda 5 yıllık sürede toplam 6 milyar TL üzerinde tasarruf etmemiz mümkün" diye konuştu...

Kayseri Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm'de binalar yükseliyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Büyükkılıç, toplam 428 dairenin Kasım ayında teslim edileceğini söyledi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap ile 356 konut geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap için çalışmalara başlıyor. Proje kapsamında toplam 356 adet konut yapılacak...

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde 5. etap heyecanı!

Osmangazi Belediyesi tarafından toplam 42 hektar alanda 4 etap olarak hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni heyecan yaşanıyor.

Meram Küçükaymanas kentsel dönüşüm projesi ihalesi 2 Mayıs'ta!

Meram Belediyesi tarafından Küçükaymanas Mahallesi Kentsel Dönüşüm Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi ihale ediliyor. Toplam 195 konutun yapılacağı inşaat için ihale 2 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Kentsel Dönüşüm toplam kaynak Haberi

Kentsel Dönüşüm toplam kaynak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son kentsel dönüşüm bilançosuna göre, yapı bazında 53 ersite, bir kamu kurumu, 11 kamu ortaklı şirket, bir sivil toplum kuruluşu, 353 tüzel kişi, 272 yapı denetim kuruluşu ve 46 yapı laboratuvarı olmak üzere toplam 737 kurum riskli yapılan tespit etmek üzere lisanslandırıldı. Bu kuruluşlar tarafından 153 bin 359'u konut olmak üzere toplam 177 bin 632 bağımsız birimin içinde olduğu 49 bin 846 yapının riskli olduğu tespit edildi. Ayrıca 14 ilde 42 bin 632 hektar büyüklüğünde 36 ayn bölge rezerv yapı alam olarak belirlendi. 


983 MİLYON KAYNAK AYRILDI 

Bakanlık 6306 Sayılı Kanun kapsamında finansal destekler ve özel hesaba ilişkin konulan da tamamladı. Bu kapsamdaki dönüşüm uygulamaları için başta belediyelere aktardan kaynaklar olmak üzere uygulayın kuruluşlara kira yardımları, proje...